Vand-kaos efter skybrud: Motorvej spærret i København

Et kraftigt regnvejr, der ramte København søndag, spærrer for trafik på Helsingørmotorvejen.
Hagl faldt hidsigt over Østerbro i København.
Hagl faldt hidsigt over Østerbro i København. Foto: Kristian Djurhuus/Scanpix

Det voldsomme regnvejr, der søndag ramte københavnsområdet, skaber trafikale problemer i hovedstaden.

- Skybruddet over Østerbro betyder, at Helsingørmotorvejen er spærret ved Ryparken Station. Værst er det i sydgående retning, skriver Vejdirektoratet på Twitter ved 14-tiden.

Der er vejhjælp til stede på Helsingørmotorvejen, og de vil fjerne vand fra vejen indtil cirka klokken 20 søndag aften, oplyser Vejdirektoratet på Twitter omkring klokken 16.15.

Senere søndag - omkring klokken 17.30 - oplyser Københavns Politi på Twitter, at motorvejens udadgående spor forventes åbnet omkring klokken 19.30. Det indadgående spor forventes åbnet cirka 21.30.

DMI har søndag omkring klokken 18.00 i øvrigt oplyst på Twitter, at risikoen for skybrud, hagl og torden er ophørt.

Hans Knudsens Plads er også oversvømmet i forbindelse med det massive regnvejr, oplyser Københavns Politi.

Hovedstadens Beredskab oplyser på Twitter, at man er til stede på Bispebjerg Hospital, hvor man hjælper med at pumpe vand væk fra kældre og elevatorskakte.

På DMI ved Østerbro er der faldet 20,1 millimeter regn mellem klokken 12.50 og 13.20. I alt er der faldet 26,3 mm regn ved målestationen.

Der er tale om skybrud, når der falder mindst 15 millimeter regn på en halv time.

DMI kom først med et varsel om voldsomt vejr omkring klokken 13. Det skyldes ifølge vagthavende meteorolog ved DMI Janne Hansen, at der klokken 12.30 samledes en klump af torden- og regnbyger over den nordlige del af København.

Det førte til lyn, skybrud, torden og hagl. Indtil klokken 14 søndag havde 1256 lyn slået ned over hele landet. En del af dem slog ned over vand.

Især mellem 13 og 14 var der en høj koncentration af lynnedslag omkring København og Malmø.

- Hen ad eftermiddagen vil torden- og bygeaktiviteten roligt stilne af. For aftenen og natten kan der være risiko for torden og byger, men det vil slet ikke være af samme kaliber, som vi oplevede tidligere i dag, siger Janne Hansen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.