Valutakurser og tabte kontrakter trækker ned for ISS
Administrerende direktør for ISS, Jeff Gravenhorst. Foto: Linda Kastrup/Scanpix
ISS, der har over 480.000 ansatte, gik lidt tilbage i første kvartal.

Den danske servicekoncern ISS tabte omsætning og indtjening i første kvartal. Det viser selskabets regnskab.

Tilbagegangen skyldes blandt andet negativ effekt fra valutakurser og tab af store kontrakter hos ISS, der med knap 500.000 ansatte leverer serviceydelser som rengøring, sikkerhedsvagter, ejendomsservice og catering over hele verden.

- Som forventet var vores margin påvirket af opkøb, frasalg og valutaudvikling, ligesom ind- og udfasning af væsentlige kontrakter havde indvirkning, siger selskabets topchef, Jeff Gravenhorst, i regnskabet.

Mens ISS mister omsætning fra nogle kontrakter, så er der samtidig kommet nye kunder til.

- Vi lancerede et antal større kontrakter, såsom Lego Group og en international virksomhed i føde- og drikkevareindustrien.

- Derudover vandt vi en række nye kontrakter i kvartalet, herunder Royal Philips, et stort internationalt flyselskab og en ny kunde i farmaindustrien, siger Jeff Gravenhorst.

De nye kontrakter vil dog først for alvor slå igennem på bundlinjen senere på året, uddyber topchefen i et interview med Ritzau Finans.

- Vi forventer, at de nye kontrakter kommer til at påvirke vores bundlinje mere positivt i løbet af det første halve til hele år, siger Jeff Gravenhorst.

- Det vil sige, at vi i det første halve år har en påvirkning på vores marginer. Det er som ventet. Og i andet halvår regner vi så med en forbedring af bundlinjen i forhold til sidste år, siger han.

ISS omsatte for 19,3 milliarder kroner mod 19,4 milliarder kroner i samme periode sidste år.

På bundlinjen blev det til 185 millioner kroner mod 444 millioner kroner i første kvartal 2017.

Ifølge Jeff Gravenhorst trækker negativ effekt fra valutakurser betydeligt ned.

- Vi har 1,1 milliarder kroner i første kvartal, som vi dybest set mister i omsætning, og det har selvfølgelig en betydning for vores absolutte indtjening, siger han.

Ifølge ham er det en direkte oversættelse fra pund til danske kroner, fra dollar til danske kroner og fra schweizerfranc til danske kroner, som har påvirket den danske servicekoncern i årets første kvartal.

ISS havde 482.763 ansatte ved udgangen af marts.

/ritzau/