Valentinsdag: Kig din hund dybt i øjnene
Lad din hund være din valentins-date, og du vil få masser af kærlighed.  FOTO: Scanpix
Du skal ikke fortvivle, hvis ikke du har en at holde i hånden med på valentinsdag. Har du en hund, vil kærligheden til den få dig til at udskille meget mere kærlighedshormon end en harmløs date.

Du behøver hverken en mand eller en kvinde til at holde dig med selskab på valentinsdag for at få kærligheden at føle.

Hvis du har en hund, er du meget bedre stillet.

Du vil nemlig udskille en masse af kærlighedshormonet oxytocin, når du kigger den dybt i øjnene, fortæller Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse. 

Du bader i kærlighed

Et japansk studie har fundet ud af, at en hunds nærvær kan påvirke os mennesker i en særdelse positiv retning, simpelthen fordi vores hjerner udløser kærlighedshormonet oxytocin, når vi kigger vores dejlige vovser dybt i øjnene.

- Vi oplever dagligt det tætte bånd mellem hund og ejer. Og jeg er slet ikke overrasket over, at der findes forskning, der påviser, at både hunde og ejere føler et stærkt bånd, når de kigger hinanden i øjnene. Den følelse tror jeg alle hundeelskere kender til, jeg gør i hvert fald, siger en ikke overrasket Sonja Karaoglan, der er direktør i Agria Dyreforsikring.

Fidos varme snude og bløde pels er måske ikke lige det, du drømte om på en romantisk dag som valentinsdag, men den kan faktisk vise sig at blive den bedste date, du længe har haft.

Så glem alt om manglende kærlighedserklæringer og blomster, og brug i stedet dagen på at putte dig ind til din hund, være nær den og kig den dybt i øjnene, for det vil løfte dit humør betydeligt.