Tidligere på ugen kom de økonomiske vismænd fra Det Økonomiske Råd og Den internationale valutafond IMF med deres bud på, hvordan det danske bruttonationalprodukt (BNP) vil udvikle sig.
Også regeringen, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Dansk Industri, Europa-Kommissionen og flere andre kommer jævnligt med skøn for den økonomiske vækst i Danmark.
Men prognoserne rammer sjældent særligt præcist.
Detektor på P1 har set på ni forskellige udgivere af BNP-prognoser i perioden 2005-2012, og sammenholdt deres skøn med, hvordan BNP rent faktisk udviklede sig ifølge Danmarks Statistik.
I gennemsnit skyder prognoserne hvert år 1,56 procentpoint forkert.
Selv om 1,56 procentpoint måske ikke lyder af meget, så svarer det faktisk til den gennemsnitlige stigning i BNP i Danmark hvert år siden 1990.
Omregner man fejlmarginen fra procentpoint til procent, viser det sig at de årlige prognoser for 2005-2012 i gennemsnit rammer hele 300 procent forkert i forhold til de reelle vækstrater i BNP.
En stor del af dette fejlskud kan dog forklares af det overraskende og drastiske fald i BNP i 2009, da finanskrisen for alvor tog fart.
Men selv hvis man tager dette ekstraordinære år ud af ligningen, var prognoserne stadig i gennemsnit ét procentpoint, eller 61 procent, fra det reelle BNP hvert år i perioden 2005-2012.
Et BNP-fejlskøn på halvandet procentpoint svarer i 2012 til omkring 27 milliarder kroner.
Prognosernes afvigelser kan ifølge professor Henrik Hansen også oversættes til en fejlvurdering i antallet af arbejdspladser på 25.000.
- Så store fejlmarginer må give stof til eftertanke, siger Henrik Hansen.
Detektor har også opgjort, hvilke af de ni udgivere af BNP-prognoser, der er bedst og dårligst til at forudsige den økonomiske udvikling i den undersøgte periode.
Her er det Dansk Industri, der er den mest upræcise danske prognosemager.
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.