V: Regeringen skal sikre jøders tryghed

Justitsministeren må gå i dialog med jøder, der frygter for egen sikkerhed, mener Venstre-ordfører.
- Jeg kan konstatere, at det jødiske samfund igennem længere tid har forsøgt at få regeringen til at tage sikkerheden omkring de jødiske institutioner op til overvejelse. Jeg synes, at de tragiske begivenheder i Frankrig giver anledning til, at man tager en fornyet drøftelse, siger Martin Geertsen.
- Jeg kan konstatere, at det jødiske samfund igennem længere tid har forsøgt at få regeringen til at tage sikkerheden omkring de jødiske institutioner op til overvejelse. Jeg synes, at de tragiske begivenheder i Frankrig giver anledning til, at man tager en fornyet drøftelse, siger Martin Geertsen. Foto: colourbox/free

Der er behov for at tage det seriøst, når danske jøder over for Berlingske giver udtryk for, at de frygter for deres sikkerhed oven på sidste uges angreb i Frankrig, hvor et jødisk supermarked blandt andet var genstand for en gidseltagning.

Det mener Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen, der opfordrer justitsminister Mette Frederiksen (S) til at tage initiativ til en dialog med det jødiske samfund omkring sikkerheden ved de jødiske institutioner i Danmark.

- Jeg kan konstatere, at det jødiske samfund igennem længere tid har forsøgt at få regeringen til at tage sikkerheden omkring de jødiske institutioner op til overvejelse. Jeg synes, at de tragiske begivenheder i Frankrig giver anledning til, at man tager en fornyet drøftelse, siger Martin Geertsen i en pressemeddelelse.

Formanden for Det Jødiske Samfund i Danmark, Dan Rosenberg Asmussen, kræver, at myndighederne tager situationen alvorligt.

- Det skal stå helt klart for Justitsministeriet og politiet, at der er behov for bedre beskyttelse. Derfor forlanger vi, at myndighederne revurderer situationen, siger han til Berlingske.

Martin Geertsen opfordrer til, at regeringen sikrer, at minoriteter i Danmark i det hele taget føler sig trygge.

- Det gælder det jødiske samfund, men også muslimerne her i landet. Ser vi til Frankrig har det muslimske samfund angiveligt været udsat for mere end 50 trusler og overgreb siden begivenhederne i sidste uge. Vi må fra politisk hold gøre mest muligt for, at alle former for selvtægt tages i opløbet, siger Martin Geertsen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.