Debatindlæg Peter Skaarup raser over unge knægte: "Helt og aldeles uacceptabel adfærd"
Foto: Dansk Folkeparti

Peter Skaarup er gruppeformand for DF og formand for Folketingets Retsudvalg.

Det er helt og aldeles uacceptabel adfærd en flok knægte i alderen 12-20 år udviser i og omkring Sigynsgade på Ydre Nørrebro.

De oplevelser, som særligt yngre kvinder har haft, er både forargelige og grænseoverskridende. Flere af de kvinder, som deltog i et beboermøde forleden, kunne fortælle, at de flere gange er blevet forulempet af drengene både fysisk og verbalt. Jamen, hvad bilder de sig ind? Er de bare dårligt opdraget eller er der tale om en kulturelt betinget årsag til den grænseoverskridende adfærd? Uanset hvad, så er drengenes opførsel helt utilstedelig. Det giver jo mindelser om begivenhederne i Köln i Tyskland nytårsaften for år tilbage.

Lokalavisen MinBy kunne onsdag 31. oktober fortælle om den chokerende adfærd blandt gruppen på ca. 20 drenge i Sigynsgade-kvarteret. Flere beboere i kvarteret kunne til beboermødet også fortælle, at gruppen sælger hash og hænger ud i biler og gemmer stoffer og våben i hækkene, når politiet kommer.

Problematikken er jo desværre ikke enestående. Vi ser præcis det samme i Mjølnerparken, omkring Blågårds Plads, Folkets Park på Nørrebro, i Tingbjerg, på Amager og flere steder på Vestegnen i indvandrertunge boligkvarterer. Grupper af unge – fortrinsvis ikke-vestlige drenge - skaber utryghed blandt områdets beboere. Fælles for disse drengebander er, at de bedriver kriminalitet og forulemper områdets almindelige beboere, når de udtrykker deres modstand mod deres opførsel.

Gentagne gange har jeg skrevet om parallelsamfund i socialt belastede boligkvarterer, der er domineret af ikke-vestlige indvandrere. Gentagne gange har jeg appelleret til forældrene om at tage ansvar og opdrage deres børn. Særligt deres teenager-drenge, der alt for ofte skaber problemer – både for sig selv og for lokalsamfundet. Vi vil ikke acceptere det.

En anden ting, der slog mig i MinBy-artiklen forleden, var oplysningen om, at politiet ofte bare kører rundt uden at tage kontakt til de unge. Det er ikke hensigten med den øgede politiindsats og forstærkede fokus på de udsatte boligområder. Men det må vi have undersøgt nærmere, og derfor stiller jeg nu spørgsmål til justitsministeren. Politiet skal reagere på beboeres henvendelser og tage deres utryghed alvorligt. Og samtidig vise beboerne, at deres henvendelse behandles alvorligt. Og det gør den ikke, hvis politiet bare kører en tur igennem en gade uden at stoppe og tjekke op på konkrete oplysninger, formodentlig på grund af ressourceproblemer. Det opfattes naturligvis useriøst. Og endelig må også Københavns kommune komme beboerne i og omkring Sigynsgade i møde og bevilge penge til øget videoovervågning. Kommunen kan tit finde penge til en skateboard-rampe eller basketball-bane, så de udsatte unge har mulighed for udfoldelse. Men at finde penge til tryghedsskabende foranstaltninger må og skal i højsædet.

Dette er et debat-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News