USA og andre store lande advarer mod rejser til Kina

Udbruddet af et nyt coronavirus menes at stamme fra millionbyen Wuhan i Hubei-provinsen. For at forhindre smittespredning er stort set al trafik ud og ind af byen indstillet, og taxachauffører er iført beskyttelsesdragter. (Arkivfoto). (Foto: China Daily/Reuters)

USA, Tyskland og Japan skærper rejsevejledninger for Kina, hvor dødstal i virusudbrud er steget til over 200.

Amerikanerne bør afholde sig fra at rejse til Kina på grund af et udbrud af et nyt coronavirus, som indtil videre har kostet over 200 mennesker livet.

Advarslen fremgår af en opdateret rejsevejledning, som USA's udenrigsministerium har lagt ud på sin hjemmeside natten til fredag dansk tid.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den skærpede vejledning skal ifølge ministeriet ses i lyset af, at Verdenssundhedsorganisationen, (WHO), torsdag erklærede virusudbruddet i Kina for en international sundhedskrise.

I den tidligere vejledning blev amerikanerne opfordret til at "genoverveje" planlagte rejser til Kina.

Det nye virus har ifølge nyhedsbureauet AFP spredt sig til mere end 20 lande, men det er foreløbig kun i Kina, at virusset har kostet menneskeliv.

Myndighederne i Kina forsøger at inddæmme virusset, der menes at stamme fra byen Wuhan i provinsen Hubei.

Tysklands udenrigsministerium har fredag morgen udsendt en advarsel mod at rejse til Hubei-provinsen, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Ministeriet råder også folk til at aflyse ikke-nødvendige rejser til den øvrige del af Kina, "hvis det er muligt".

Japan har ligeledes skærpet sin rejsevejledning for Kina. Det oplyser premierminister Shinzo Abe i parlamentet fredag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Nu fraråder regeringen ikke-nødvendige rejser til hele Kina. Tidligere var det kun rejser til Hubei-provinsen, som der blev advaret mod.

Adskillige internationale luftfartsselskaber har indstillet flyvninger til og fra Kina, og flere lande evakuerer statsborgere, som befinder sig i Wuhan eller Hubei-provinsen.

Fredag oplyser sundhedsmyndigheder i Kina ifølge AFP, at dødstallet fra virusudbruddet nu er oppe på mindst 212 personer.

Desuden er der på landsplan bekræftet 1982 nye tilfælde, hvormed det samlede antal smittede nærmer sig 10.000.

/ritzau/