USA fordømmer politiets angreb på demonstranter i Nicaragua

USA kræver, at politiets og paramilitære gruppers angreb på demonstranter bliver stoppet omgående.

USA fordømmer politiets og paramilitære gruppers angreb på demonstranter, der tirsdag kostede tre mennesker livet i byen Masaya i Nicaragua.

- Vi anmoder på det kraftigste præsident Ortega om ikke at angribe Masaya. Fortsatte voldshandlinger og blodsudgydelser, der er iværksat af regeringen i Nicaragua, skal stoppes omgående.

Sådan skriver Francisco Palmieri, der er talsmand for det amerikanske udenrigsministerium, på Twitter.

Politi og regeringstro grupperinger indledte tirsdag et otte timer langt angreb i Masaya. Angrebet var rettet mod demonstranter, der havde opsat barrikader flere steder i byen.

Demonstranterne svarede igen ved at smide sten og hjemmelavede bomber mod politiet, rapporterer tv-stationen Canal 15 og andre medier.

Ifølge menneskerettighedsorganisationen ANPDH blev en 15-årig dreng, en kvinde og en politibetjent dræbt under sammenstødene.

Omkring 40 personer blev tilbageholdt i forbindelse med urolighederne.

Vilma Nunez fra menneskerettighedsgruppen CENIDH anklager præsident Daniel Ortega for at "føre krig mod fuldstændigt ubevæbnede mennesker" i Masaya.

USA's ambassadør i den amerikanske samarbejdsorganisation OAS, Carlos Trujillo, ser med stor alvor på udviklingen i Nicaragua.

- Regeringens gentagne voldshandlinger og undertrykkelse vil kun føre til yderligere isolation og sanktioner, siger han.

/ritzau/dpa