Debatindlæg Urimelig lønfest i toppen af dansk erhvervsliv fortsætter
(Foto: Foto: )

Jakob Thiemann er kandidat til Europaparlamentet for (S) Region Hovedstaden.

OVER 80 % er lønnen steget for topchefen i Novo Nordisk de sidste 2 år, og i andre dele af toppen af dansk erhvervsliv ser vi stigninger på 40 %. Det viser en undersøgelse, som Børsen har lavet, ifølge Jyllands Posten.

Novo Nordisk har dermed skrevet sig ind i den grådighedskultur, vi ellers kun har set i bank- og finanssektoren. I den private sektor er lønningerne ellers kun steget med ca 2 % årligt, så man belønner altså direktørerne, uden at de ansatte får deres rimelige del af fremgangen.

DANSKE VIRKSOMHEDER er dermed godt på vej til at ligne virksomheder i udlandet. I BREXIT-ramte England er direktørerne i de store selskaber kun 4 dage om at tjene en gennemsnitsindkomst ifølge The Global CEO Index. I Norge er det efter to ugers arbejde.

Selv herhjemme tager det efterhånden godt og vel 2 uger, før CEOs har tjent en årsløn.

Denne udvikling er sket henover de sidste 30 år, og hænger formentlig sammen med, at det er den periode, hvor man er begyndt at lette beskatningen af virksomhederne. I EU er den gennemsnitlige erhvervsbeskatning i perioden faldet fra 35 % til 22 %.

NÅR VI SER GULE veste og brexiteers på gader og stræder er det en reaktion på den helt skæve lønudvikling, hvor almindelige mennesker ikke kan mærke fremgang i deres økonomi og livsmuligheder.

Vi skal have en bedre fordeling af fremgangen i vores samfund, så folk igen kan se rimeligheden ved at lægge 8 timer om dagen på jobbet.

Dette er et debat-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News