Ups! TDC trak en million kroner for meget i sms-donationer
Det samlede beløb nåede næsten 100 millioner kroner, da Danmarks Indsamling 2016 sidste lørdag blev afholdt i Tivolis Koncertsal i København. Foto: Mogens Flindt/Polfoto
En teknisk fejl i forbindelse med stort indsamlingsshow gjorde, at sms-donationer blev trukket flere gange.

TDC Group, som dækker over TDC, Telmore og Fullrate, har opkrævet 919.000 kroner for meget fra 3301 kunder i forbindelse med den store Danmarks Indsamling sidste weekend.

Det skriver TDC Group i en pressemeddelelse.

- TDC Group beklager over for berørte kunder, at de donerede beløb via sms er blevet opkrævet flere gange. Årsagen til fejlen var teknisk, og vi beklager de gener, som fejlen har medført, siger pressechefen i TDC Group, Peter Glüsing Pedersen, i pressemeddelelsen.

Det er ikke i forbindelse med de afstemninger, hvor man har kunnet sende flere sms'er, at der har været problemer, fortæller pressechefen.

- Det er helt naturligt, at man under så stor en indsamling som Danmarks Indsamling deltager i flere konkurrencer. Det kan for eksempel være om en bil, en rejse eller noget andet, men det er ikke her, fejlen har været, siger han til Ritzau.

- En systemfejl i vores it-platform har gjort, at vi desværre er kommet til at trække nogle kunder flere gange.

Hos Danmarks Indsamling er man kede af situationen. Men fejlen vil ikke nødvendigvis påvirke indsamlingsresultatet.

- Vi er fuldstændigt afhængige af, at så mange danskere som muligt støtter op om Danmarks Indsamling. Derfor er det ærgerligt, at der sker tekniske fejl som denne, siger Karin Aaen, som er talsmand for Danmarks Indsamling og informationschef i Unicef.

- Når vi offentliggør det endelige resultat, indeholder det en vis sikkerhedsmargin, så vi er sikre på ikke at melde et større beløb ud, end det vi får ind i sidste ende. Langt de fleste beløb meldes ind under showet, og de skal lige lande på kontoen, før de reelt tæller med.

Fredag begyndte TDC Group at sende sms'er til de kunder, som ved en teknisk fejl har fået trukket betaling flere gange, end de selv har indvilget i.

97.870.606 kroner blev indsamlet til Danmarks Indsamling 2016, og pengene går i år blandt andet til småbønder i Malawi, unge i Benin og flygtninge i Sydsudan.

/ritzau/