Ups: Løkke vidste ikke mikrofonen var tændt - "Sgu da meget godt"
Hovsa! Mikrofonen var tændt uden statsminister Lars Løkke Rasmussen vidste det.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen var ikke klar over, at mikrofonen var tændt, da han i går skulle sende live på Facebook.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen var ikke klar over, at mikrofonen var tændt, da han i går skulle sende live på Facebook. Foto: Scanpix/arkiv

Teknikerne på Marienborg fik tændt mikrofonen på Facebook, lidt før end statsminister Lars Løkke Rasmussen var med på, da han mandag aften i en direkte tale løftede sløret for en række væsentlige punkter i regeringens 2025-plan.

Således blev den egentlige tale åbnet med ordene "Er der det? Det er sgu da meget godt". Derefter kom et lille host, inden statsministeren sagde: "Jeg skal bare lige have et glas vand".

5000 hørte sgu med

Ifølge TV 2 sad omkring 5000 mennesker online og ventede på den direkte transmission på Facebook, da de famøse linjer faldt.

Og "det er sgu da meget godt" er således Lars Løkke Rasmussen konstatering af, at han er tilfreds med seertallet forud for den tale, som skriver ny dansk politisk-historie. Det er nemlig første gang der sendes direkte til borgerne uden om de normale tv-kanaler.

Pressen var således ikke inviteret, så statsministerens tale havde karakter af en nytårstale, hvor der ikke kan stilles spørgsmål.

Tid til pressen

Spørgsmål får pressen dog lov til at stille i dag, hvor Lars Løkke Rasmussen har indkaldt til pressemøde klokken 10.00. Her vil han fremlægge den samlede 2025-plan.

Der var ifølge Facebooks statistikker i nærheden af 10.000 seere, der så den 12 minutter lange enetale på Facebook.

Du kan se eller gense talen her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.