Ups! Dyr fejl koster kommune 10 millioner kroner
Kommunen troede lige, den kunne opkræve 10 millioner kroner fra grundejere - men det kan den altså ikke. Foto: Scanpix/Arkiv
Svipseren til 10 millioner blev opdaget lige før borgermødet. Nu hænger kommunens borgere på regningen.

Hovsa - vi vidste sørme ikke, at det var ulovligt.

Roskilde Kommune mangler pludselig 10 millioner kroner, efter kommunens vandforsyning har opdaget en dyr fejl. Det skriver Dagbladet Roskilde.

Kommunen har sat gang i et projekt med at omdanne spildevandskloakker til nye regnvandskloakker i en stor del af området Jyllinge Nordmark. Det koster i alt 40 millioner kroner, og de 10 millioner havde kommunen regnet med at få dækket, når grundejerne skulle betale tilslutningsafgift til de nye kloakker.

Men aftenen før et borgermøde om kloakplanen fandt Roskilde Forsyning pludselig selv ud af, at det var ulovligt at opkræve pengene. En lov fra 1992 siger nemlig, at ejendomme, som før 1992 har betalt for tilslutning til spildevandskloakken, ikke kan blive opkrævet penge igen for at blive tilsluttet den nye type kloak. Og det er langt de fleste ejendomme i området.

I forvejen skulle 30 af de 40 millioner kroner betales af forbrugerne i Roskilde Kommune via takster. Nu skal de sidste 10 millioner også hentes ind på den måde, skriver Dagbladet Roskilde.