Unge konservative: Offentligt ansatte er verdens største babyer
- Vi har stor respekt for de offentligt ansatte. Formålet med opslaget er at gøre opmærksom på den dobbeltmoral, der er i fagbevægelsen, siger Mads Hvid fra Konservativ Ungdom i Stor-Århus. Foto: Axel Schütt / Ritzau Scanpix (arkivfoto) / privatfoto.
- En urimelig og nedgørende plathed, lyder det fra Magnus Heunicke (S) om de unge konservatives opslag på Facebook.

Konservativ Ungdom i Aarhus har skabt stor furore på de sociale medier med et foto af en blåhval på en stor badevægt.

"Med en vægt på 2.700 kg er blåhvalernes unger verdens største babyer", står der med mørkegrønne bogstaver under billedet af babyhvalen, mens hovedbudskabet følger i den efterfølgende sætning:

"Hvis man altså lige ser bort fra de offentligt ansatte, der kun vil have mere i løn og ikke skattelettelser"

Konservativ Ungdom i Aarhus lagde tirsdag aften opslaget på nettet, og siden da har der været stor aktivitet i kommentarfelterne.

- Tåkrummende infantilt og provinsielt, skriver en bruger på Facebook, hvor andre brugere skriver, at det ikke er i orden, at de unge konservative kalder de offentligt ansatte for verdens største babyer.

Se opslaget her:

Det handler om dobbeltmoral
Det er Konservativ Ungdom i Stor-Århus, der står bag opslaget på Facebook. Formand Mads Hvid forklarer til Avisen.dk, at de ikke ser de offentligt ansatte som verdens største babyer.

- Vi har stor respekt for de offentligt ansatte. Formålet med opslaget er at gøre opmærksom på den dobbeltmoral, der er i fagbevægelsen, siger Mads Hvid og fortsætter:

- De vil altid kæmpe for, at deres medlemmer får mere i løn, hvilket de også er sat i verden til, men fagbevægelsen gør det på sådan en måde, hvor de går på bagbenene og bruger en skinger retorik. Dermed gør de de offentligt ansatte en bjørnetjeneste.

Hvor er det elendigt
Flere landskendte politikere har også sat sig til tasterne for at kommentere opslaget - en af dem er Magnus Heunicke, folketingsmedlem for Socialdemokratiet.

- Mens de offentlige fagforeninger kæmper for løn og arbejdsforhold, synes regeringspartiets ungdomsafdeling lige, de vil bidrage med sådan en urimelig og nedgørende plathed over for 800.000 mennesker, der hver dag gør en forskel for Danmark. Hvor er det elendigt, lyder det fra Magnus Heunicke, der onsdag eftermiddag delte opslaget på Facebook.

Mette Abildgaard, der er stemt ind i Folketinget for Det Konservative Folkeparti, pointerer på Facebook, at det ikke er Konservativ Ungdoms (KU, red.) landsorganisation, der står bag det omtalte opslag, men én enkelt lokalafdeling.

- De har deres ytringsfrihed. Men ikke enig i at kalde nogen “babyer”, fordi man hellere vil have mere i løn end skattelettelser. ?Selvom det kan virke ulogisk, skriver Mette Abildgaard.

For sjov
Anders Storgaard er landsformand i Konservativ Ungdom, og han forklarer til Avisen.dk, at debatten om aarhusianernes opslag er blæst 'en lille smule' ud af proportioner.

- Det drejer sig om en lokalafdeling, der har lavet et billede for sjov. Der er tale om en politisk joke, og så er det op til folk selv at vurdere, om de synes, det er sjovt eller ej, siger Anders Storgaard.

- Både jeg og resten af KU har den dybeste respekt for det arbejde, som de offentligt ansatte udfører hver eneste dag, understreger han.