Unge gravede glasskår ned i sand foran rutschebane

Legepladsen ved Hjerting i Esbjerg er nu spærret af. Det er simpelthen umulig for kommunens folk at samle alle glasskår op, og derfor er stedet for farlig for ungerne. (Foto: Anders Kronborg.)

I Esbjerg er man rystede over ondskabsfuldt hærværk på en legeplads, hvor gerningsmændene direkte er gået efter at skade børn, der skulle bruge stedet til leg.

En legeplads ved Hjerting i Esbjerg er blevet lukket, og årsagen er ondskabsfuldt hærværk, der formentlig er begået af tankeløse unge mennesker.

Gennem længere tid har en større gruppe unge brugt legepladsen som samlingssted, hvor de har festet.

Det er der sådan set ikke noget forkert i, men situationen har nu udviklet sig særdeles dramatisk.

I de seneste par uger har de unge ødelagt legepladsen, og der er tale om omfattende hærværk, der løber op i 50.000 kroner.

Blandt andet har de unge knust flasker, som de så efterfølgende har gravet ned i sandet foran blandt andet rutschebanen - med glasskårne pegende op mod det sted, hvor ungerne lander for enden af banen.

Der er i øvrigt også fundet menneskelort i en sandkasse.

Artiklen fortsætter under billedet:

Og hærværket ryster Anders Kronborg (S), der er formand for Esbjerg Kommunes Bygge- og Teknikudvalg.

- Jeg vil gerne understrege, at der er fuldstændig uacceptabelt, at dette finder sted, og det er jo vores yngste borgere disse legepladser er tiltænkt. I går var jeg som udvalgsformand på besigtigelse. Takket været dygtige medarbejdere hos Vej og Park, så er området blevet ryddet op, og de steder hvor det er umuligt for ”menneskehænder”, at rydde op, er området blevet afspærret.

- Det betyder desværre også, at store dele af legepladsen i øjeblikket ikke kan bruges af børnene, da det simpelthen er for farligt, siger Anders Kronborg til Avisen.dk, og fortæller at sagen nu er anmeldt til politiet.

Han håber at flere tiltag kan stoppe ødelæggelserne.

- Jeg håber forældrene vil tale med deres unge mennesker, og politiet vil øge patruljeringen. Myndighederne vil gå i dialog med de unge, og der er kommer skilte med retningslinjer op på området. Mest synd og ærgerlig er disse trælse ødelæggelser for vores yngste medborgere i kommunen, som ikke har kunne bruge deres legeplads. Jeg håber vores børn fremover vil kunne møde legepladsen mere indbydende end tilfældet har været det sidste stykke tid, og især efter weekenden, lyder det fra udvalgsformanden i Esbjerg.

Hvad mener du? Skriv din mening i debatten her: