Ung konservativ blogger: Vi får aldrig reel ligestilling

Joachim Hjorting er 20 år gammel. Han er medlem af Det Konservative Folkeparti, debattør, konferencier og stiller op til byrådet i Furesø Kommune. Joachim vil blogge om uddannelse, ligestilling og andre aktuelle emner. Og så er han i øvrigt barnebarn af radioværten Jørn Hjorting.

... og det gør der ikke af den simple årsag, at folk er forskellige. Nogle har større ambitioner end andre, nogle prioriterer familie over karriere, og omvendt. Nogle går ind til deres chef og forlanger mere i løn, andre stiller sig tilfredse med det, de har.

Sådan kunne jeg blive ved, for mennesker prioriterer forskelligt, og hvis vi ikke skal have et kommunistisk styre, hvor alle er fuldstændig lige, så vil der altid være forskellighed. Og det skal der være plads til.

LIGELØN, ligestilling og kvindekvoter. Det er nok de tre emner der er sværest at debattere som borgerlig mand. Det er tre emner, hvor man hurtigt bliver skudt i skoen, at man er mandschauvinist, kvindeundertrykker og værende en, som ikke hører til i dagens Danmark.

Historisk set har mænd altid været bedre til at råbe op og kræve sin ret. Jo, kvinderne har bestemt også gjort det op til flere gange, bedste eksempel er nok i 1915, hvor kvinder fik stemmeret.

Men det ændrer ikke ved det faktum, at mænd typisk har været forsøgeren, mens kvinden har været den huslige og moderlige. Det ligger i vores gener, at det skal være sådan.

MEN DET er selvfølgelig ikke noget, vi skal bestræbe os på - at rollerne ligger fast fra fødslen. Alle mænd og kvinder har nemlig samme muligheder i Danmark. En kvinde med ambitioner kan sagtens nå til tops i erhvervslivet. Vi skal bare stoppe med en ting; At gøre alle kvinder til ofre.

Dansk Kvindesamfund er utroligt dygtige til netop det. De råber og skriger for kvinders rettigheder og gør dermed kvinderne til ofre, der ikke kan tage vare på sig selv. For det kan de. Kvinder er stærke og selvstændige individer.

Dansk Kvindesamfund påstår, at de arbejder for ”reel ligestilling mellem kønnene”. Det er en sød tanke, hvis de så også rent faktisk gjorde det. Dansk Kvindesamfund er rendyrket pseudo-ligestillingsforkæmpere. Når det handler om kvinder, er de på pletten med det samme, men når det handler om mænd og vores rettigheder, er de ligeså langt væk, som Yahya Hassan er fra Folketinget.

JEG HAR ENDNU ikke mødt nogle, der som udgangspunkt ikke mener, at alle skal have samme løn, for samme arbejde. Men lad os lege lidt med den tanke:

To mennesker har samme arbejde og får samme løn. Lad os kalde dem A og B. A og B arbejder som konsulenter i en virksomhed og får begge 30.000 kroner om måneden. A er fint tilfreds med sin løn, mens B godt kunne tænke sig lidt mere.

B går en dag ind til sin chef og fortæller, at han gerne vil have en lønforhøjelse, fordi han mener, at han er blevet mere værd, siden han startede. B og chefen får sig en god snak, og det ender med, at B får en lønforhøjelse, hvorfor han nu får mere i løn end A for det samme arbejde.

Lad os så forestille os at A er en kvinde, og B er en mand. For så skal I se, hvordan feministerne vil gå helt amok over ovenstående.

MEN ER DET ikke fair, at B får det mere i løn, når han tør bede om det?

For i sidste ende må det vel være virksomheden, der skal bedømme hvem der har mest værdi og lønne derefter.

Men hvis du mener, at du er det mere værd for virksomheden, så sig det. Uanset om du er mand eller kvinde.

Der er jævnligt forslag om kvindekvoter. Altså der skal være en lov om, hvor mange kvinder der skal være i bestyrelser.

Det er de røde partier, der igen og igen stiller dette forslag. Et forslag som igen vil sætte kvinderne i en offerrolle. For tænk, tænk at sidde i en bestyrelse, hvor man ved, man egentlig kun er i, fordi man har bryster. Jeg ville i hvert fald hade det.

KVINDER KAN godt. Tag Stine Bosse som et godt eksempel. Hun sidder i utallige bestyrelser - alt fra at være formand i Bank Nordic og formand i Den Danske Europabevægelse. Jeg har mødt Stine adskillige gange, og hun er et eksempel til efterligning for mange kvinder.

Hun er kommet til tops uden kvindekvoter, og det vil der være mange andre kvinder, der i fremtiden også vil.

Der vil altid være forskel på folk, uanset hvordan du vender og drejer det. Accepter det, og så vil vi se, at verden vil udvikle sig.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.