Ulykken ramte Bodil Jørgensen: Jeg takker mine redningsmænd
Bodil Jørgensen har fået nogle knubs af livet, men hun er en fighter. Scanpix
Skæbnen var hård ved skuespilleren Bodil Jørgensen, 53, da hun i juni måned sidste år, blev livsfarligt kvæstet i en ulykke under en filmoptagelse. Men skæbnen var også nådig. For hun overlevede sine omfattende kvæstelser

Hun var i yderste livsfare. Hvis det ikke havde været for en Falck-redder og en dygtig læge i ambulancen, havde Bodil Jørgensen ikke overlevet de kvæstelser, hun blev ramt af, da hun 17. juni sidste år blev kørt over af en traktor under optagelserne til en ny Far til Fire-Film.

Mor og far savner Emma - Læs mere om Årgang 0-personerne på udeoghjemme.dk.

-Det takker jeg for hver dag, siger den 53-årige skuespiller i sin bog, En rejse gennem bly og græs.

Da Bodil faldt af og blev ramt den tunge traktor, der var kommet ud af kontrol, fik hun knust samtlige ribben, brækkede begge kraveben, havde brud på bækkenet og skader på både lever og nyre. Den første tid efter ulykken svævede Bodil mellem liv og død, men heldigvis vandt livet.

Kritik fra aviserne

Senest har Bodil fået det store skulderklap, at hun både er nomineret til en Robert og en Bodil-pris for sin rolle i filmen ’All Inclusive’. Spændingen om den første pris bliver allerede udløst på søndag den 1. februar, hvor de prestigefyldte Robert-priser bliver uddelt.

Blinde Kathy ser sin nyfødte baby. Læs mere på udeoghjemme.dk

I øjeblikket kan Bodil Jørgensen ses på tv. Her spiller hun rollen som fru Andersen i ’Badehotellet’, som er blevet vinterens mest populære underholdningsprogram. Avisernes kritikere kan ikke lide ’Badehotellet’, men det kan seerne. I sidste uge så hele 1.300.000 med på mandagens afsnit, hvilket for eksempel er flere seere end til ’X Factor’, og det er ikke mindst populære Bodil Jørgensens fortjeneste.

Fik barn som 47-årig

Privat er Bodil Jørgensen mor til tre børn. Johannes på 18 år, Østen på 13 og Rigmor på 6 år. Ved bare en smule hovedregning fik Bodil Jørgensen altså sit yngste barn som 47-årig.

- Lige da jeg blev gravid, var det helt sikkert nogle af de tanker, jeg gjorde mig: Får jeg lov at blive her så længe, at jeg når at sende hende ordentligt ud i livet? Men det tænker jeg aldrig på mere. Det nytter jo ikke noget. Jeg vil gerne blive gammel. Jeg ønsker mig ikke andet end at få lov at følge mine børn godt til dørs. Men ingen af os ved jo, hvor gamle vi bliver. Man kan bare håbe, har Bodil Jørgensen tidligere sagt til ugebladet SØNDAG.

Nu gælder det så en Robert eller en Bodil – til Bodil.

Kristian Bo Eriksen, udeoghjemme.dk, Aller Media