Ulrik Wilbek har afvist landstrænerjob
Tyskland skal have ny landstræner for herreholdet efter VM i januar, men det bliver ikke Ulrik Wilbek.
Ulrik Wilbek har afvist en forespørgsel fra det tyske Håndboldforbund omkring det snart ledige landstrænerjob syd for grænsen. Arkivfoto.
Ulrik Wilbek har afvist en forespørgsel fra det tyske Håndboldforbund omkring det snart ledige landstrænerjob syd for grænsen. Arkivfoto. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Ifølge Det Tyske Håndboldforbund (DHB) har Ulrik Wilbek afvist at være interesseret i jobbet som landstræner for det tyske herrehåndboldlandshold.

Det skriver nyhedsbureauet dpa, som har snakket med DHB-vicepræsident Bob Hanning.

- Han (Wilbek, red.) er en erfaren træner, som jeg sætter stor pris på. Men han har sagt nej, siger Hanning ifølge dpa.

Hanning fortæller, at Wilbek var en af tre kandidater, som forbundet har henvendt sig til for at spørge til, om det tyske landstrænerjob kunne være interessant.

Kun Wilbek har angiveligt vendt tommelfingeren nedad af de tre, der er blevet spurgt til at overtage det sæde, som islændingen Dagur Sigurdsson efterlader sig efter VM i januar.

Den tidligere danske succestræner trak sig som sportschef for Dansk Håndbold Forbund (DHF) kort efter Danmarks triumf ved OL i Rio.

Wilbek blev i medierne beskyldt for at have haft møder med spillere under OL for at høre, om landstræner Gudmundur Gudmundsson skulle fyres.

Det førte til stor virak omkring hans person, og til sidst trak han sig fra posten som sportschef.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.