Ulf Pilgaard taler ud om sygdom: Det fejlede jeg

Underholdning
77-årige Ulf Pilgaard blev ramt af sygdom og uheld. (Foto: Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix (arkiv))

Ulf Pilgaard gik på scenen i Cirkusrevyen med et brækket ribben.

Mens de fleste danskere nød den usædvanligt varme sommer, har det været en svær tid for den folkekære skuespiller Ulf Pilgaard.

Se billederne: Grevinde Alexandra nyder solen sammen med prinserne

Midt i juli måtte den 77-årige revy-veteran melde afbud til Cirkusrevyen med det, der skulle vise sig at være et blødende mavesår.

Det fortæller han til Ekstra Bladet.

Det begyndte som ondt i maven, men viste sig at være en infektion:

- På grund af min kunstige hjerteklap får jeg blodfortyndende medicin, og af samme grund må man ikke indtage ipren, så min infektion var endt med et blødende mavesår. Derfor forbød de iprenen og erstattede dem med mavesyredæmpende medicin.

Det lød tilforladeligt og enkelt, men så nemt skulle Ulf Pilgaard ikke slippe. Han blev ramt af diarré:

- Vægten raslede ned, og jeg havde ikke lyst til at spise. Jeg dehydrerede ganske enkelt og mistede væske, salt og sukker. Så falder ens blodtryk, og først efter at have fået drop med saltvand på hospitalet blev mit blodtryk normalt igen, fortæller Ulf Pilgaard til avisen.

Da han igen var på højkant ramte et nyt uheld. Efter at have været gæst i Carsten Bangs Badabing-show 12. august, faldt han over et cykelstativ og brækkede et ribben.

Alligevel gik han på scenen, men måtte opgive på grund af smerterne.

- Her smed jeg håndklædet i ringen. Det kunne ikke nytte noget. Det gjorde mig ærgerlig, for jeg havde virkelig nogle gode numre i revyen, siger Ulf Pilgaard.

Han er sygemeldt resten af Cirkusrevyens 2018-sæson - en revy, som han første gang optrådte i for 50 år siden. Siden 1986 har han været fast mand i revyen.