Uger efter valg: Kommune får ny borgmester - igen
Kristine Kaas Krog fra Lokaliste Fanø må se borgmesterposten glide ud af hænderne på hende. Foto: Pressefoto/Fanø Kommune

Alternativet får borgmesterposten på Fanø, oplyser partiet i en pressemeddelelse. Dermed får partiet sin første egentlige borgmesterpost.

Alternativet var ellers i første omgang med i en aftale om at gøre Kristine Kaas Krog fra Fanø Lokalliste til borgmester. Men nu er det i stedet Sofie Valbjørn fra Alternativet, der skal være borgmester.

Hun er på trods af den pludselige konstituering meget afklaret med sin nye post.

- Jeg er egentlig forbavsende rolig. Jeg har god ro i maven over, at det her er den rigtige beslutning, og at det er det rigtige at gøre for Fanø, siger Sofie Valbjørn.

Hun tager borgmesterkæden på med en vision om at skabe en ny politisk kultur på Fanø.

- Jeg vil gerne have mere åbenhed, gennemsigtighed og borgerinvolvering. Både i de politiske processer og i forvaltningens måde at arbejde på, siger Sofie Valbjørn.

Hun har ifølge Alternativet opbakning fra Venstre, Socialdemokratiet, Miljølisten og også Fanø Lokalliste.

Men Fanø Lokalliste har endnu ikke besluttet, om de vil bakke op om Sofie Valbjørn.

Det siger Kristine Kaas Krog.

- Der er konstitueringsmøde på rådhuset søndag, og der kan jeg så vælge at møde op, hvis jeg vil bakke op om aftalen.

- Det overvejer vi så i øjeblikket i Fanø Lokalliste, om vi vil, siger Kaas Krog.

Hun er både overrasket og bitter over at gå glip af borgmesterposten.

- Da jeg gik i seng i går, troede jeg, at vi havde en aftale, der gjorde mig til borgmester.

- Så får jeg her til formiddag at vide, at det ikke er tilfældet, og at Sofie Valbjørn fra Alternativet er sprunget fra vores aftale, siger hun.

Fanøs nuværende borgmester, Erik Nørreby (V), forklarer, at det er ønsket om en bred konstituering, der har været afgørende for, at det nu bliver Sofie Valbjørn, der skal have borgmesterkæden efter ham.

- Hun er selvfølgelig helt ny. Men når vi får et bredt samarbejde, og hun får et tæt samarbejde med alle os, der har mange års erfaring, er jeg sikker på, at det bliver en god løsning for Fanø, siger den erfarne lokalpolitiker.

Erik Nørreby selv bliver ny viceborgmester.

/ritzau/