Udskiftet direktør for kendt hotel: Økonomien er ikke god

Susanne Åberg er sat i spidsen for det mondæne Kurhotel Skodsborg. (Foto: Pr-foto: Kurhotel Skodsborg)

Efter 12 år med underskud skifter traditionsrige Kurhotel Skodsborg direktøren ud. Ny direktør hentet hos Lego-arving.

Det historiske Kurhotel Skodsborg skifter den øverste chef ud.

Ud fra direktør-kontoret træder Mai Kappenberger og ind kommer Susanne Åberg, skriver blandt andre Finans.

Det er 13 år siden Kurhotel Skodsborg sidst havde sorte tal på bundlinjen - alene siden 2012 er der tabt 90 millioner kroner på den mondæne adresse Skodsborg Strandvej 139 ved Øresund.

Til branchemediet Standby.dk siger 51-årige Mai Kappenberger blandt andet, at kurhotellet "havde sovet tornerosesøvn i mange år":

"Det er rigtigt, at økonomien ikke er god, men vi har fået forbedret den og arbejdet med Skodsborgs transformation. Der er stadig nogle store investeringer forude".

Skifter fra Fyn og Lego-arving

Med Skodsborg skifter 49-årige Susanne Åberg landsdel. Hun kommer fra en stilling som resort manager på golfbanen Great Northern ved Kerteminde på Fyn.

Great Nothern ejes af Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansen og Susanne Åberg nåede at være en del af det prestigefyldte golfprojekt i lidt mere end tre et halvt år.

Hun siger ifølge Finans i en pressemeddelelse, at hun glæder sig til at videreføre og udvikle Kurhotel Skodsborg:

"Med min kommercielle baggrund og min store erfaring fra hotel- og oplevelsesbranchen føler jeg mig godt rustet til denne opgave", siger Susanne Åberg.

Hun skriver blandt andet direktør i københavnske Arp-Hansen Hotel Group, landechef for hotelkæden Best Western i Danmark, konsulent hos det rådgivende ingeniørfirma Carl Bro, direktør for det store First-hotel på Vesterbrogade i København, kortvarigt hoteldirektør på Kokkedal Slot nord for København og ISS på cv'et.

Det er en af Danmarks rigeste fonde, Augustinus Fonden med en formue på cirka 19 milliarder kroner, som siden 1992 har ejet Kurhotel Skodsborg.