Udlejer vil give lockout-ramte henstand: Det er ikke fordi, jeg er socialist
Den 31-årige udlejer vil give sine ni lejemål henstand på huslejen, hvis de bliver ramt af lockout. Foto: Patrick Kirkby
Den 31-årige udlejer fra Lolland vil give sine lejere henstand på huslejen under en eventuel lockout i sympati med deres krav.

31-årige Casper Schneidereit fra Nykøbing Falster er ikke offentligt ansat eller medlem af en fagforening. Han er heller ikke socialist og han kipper ikke med den røde fane den 1. maj. 

Men han vil alligevel støtte de offentligt ansatte så godt, som han kan. Og eftersom Casper Schneidereit er ejer af ejendomsudlejningsfirmaet Casper Schneidereit A/S, betyder det, at han vil give sine udlejere henstand på huslejen, hvis de bliver ramt af lockout.

- Det er ikke fordi, jeg er socialist. Jeg spadserer ikke rundt med den røde fane, synger "når jeg ser et rødt flag smælde" hver morgen eller er medlem af en fagforening. Men jeg synes, at de offentligt ansatte har helt legitime krav, og jeg bryder mig ikke om, at de store tryner de små ved at prøve at ramme dem på økonomien, siger Casper Schneidereit til Avisen.dk.

Han er blevet rørt af de mange historier om sygeplejersker, der ikke kan nå at tage deres frokostpause eller har måtte løbe fra deres æggemad:

- Man har hørt om de her frygtelige historier med 19 timers arbejdsdage og sygeplejersker, der ikke kan nå at spise frokost. Jeg kender det jo selv fra mine firmaer; pris og kvalitet hænger sammen. Så en offentlig sektor, der bare skal være billigst, bliver simpelthen et ræs mod bunden.

Det er mere symbolikken i det

Casper Schneidereit har i alt ni lejemål, hvor der bor 16 personer. Men selvom han godt ved, at han ikke er den største fisk i vandet, håber han, at hans initiativ kan bane vejen for, at flere private kommer på banen for at støtte de offentligt ansatte.

- Hvis man er enig i de offentlig ansattes krav og mener, at de kæmper en legitim kamp, så er man da nødt til at gøre noget. Jeg regner ikke med, at TDC begynder at give henstand, men som privatperson må man da gøre noget. Helst noget konkret, men som minimum en sympatierklæring, for jeg ved, hvor meget det betyder for de offentligt ansatte, siger han.

Vi finder en løsning

Det er især det, at arbejdsgiverne forsøger at presse de offentligt ansatte på pengepungen og fagbevægelsen på strejkekasserne, der er faldet Casper Schneidereit for brystet.

Han siger dog, at man ikke skal bekymre sig om, at en eventuel lockout vil resultere i fallit for den lille ejendomsudlejer.

 

 

- Det er ikke en dårlig forretning. Det er allerhøjest en likviditetsforskydning, og det har jeg råd til, siger Casper Schneidereit

Hvad med renter og gebyrer. Du driver vel ikke en gavebod?

- Det er fuldstændig uden renter eller gebyrer for udlejerne. Det er jo netop hele humlen i det her. Der ligger jeg hovedet på blokken. Huslejen skal selvfølgelig betales, men de skal ikke stilles dårligere, og det skal jeg selvfølgelig heller ikke.

Hvordan fungerer det konkret?

- Hvis de tager imod tilbudet om henstand, så betyder det, at de ikke betaler husleje. Og når lockouten så er slut, finder vi ud af, hvor mange penge de skylder, og så finder vi en løsning og en afbetalingsordning, som passer til deres økonomi, siger Casper Schneidereit, som åbner op for afbetaling over både 6, 12 eller 18 måneder.

I øjeblikket har tre ud af de ni lejemål takket ja til tilbudet. Nu håber Casper Schneidereit blot, at flere følger hans eksempel:

- Mine ni lejemål rykker jo ikke på meget, så det er mere symbolikken i det: At man skal stå sammen i denne sag. Det kan måske vise vejen for flere lignende tiltag.