Ubers efterfølger har fået nok: Melder myndighed til politiet
- Vi oplever, at styrelsen chikanerer os på et helt ubegrundet grundlag, siger Adeel Shazad. Han er talsperson for UBRgo, som minder om Uber. Foto: Iver Houmark Andersen.
Den nye tjeneste UBRgo melder styrelse til politiet. - Styrelsen chikanerer os, selv om vi gør alt for, at det hele skal foregå efter bogen, siger talsmand for UBRgo.

Den nye tjeneste UBRgo - der minder meget om Uber - melder nu Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen til politiet. UBRgo anmelder styrelsen, fordi tjenesten føler sig chikaneret af den offentlige myndighed. 

- Vi oplever, at styrelsen chikanerer os på et helt ubegrundet grundlag. 

Det siger Adeel Shazad til Avisen.dk. Han er talsmand og team-manager hos UBRgo. 

Anmeldelse af anmeldelse

Som beskrevet i Avisen.dk er UBRgo en ny tjeneste. Den anvender en teknologi i stil med den, som den nu lukkede tjeneste Uber brugte i Danmark. UBRgo tilbyder danskerne, at de sammen med ting kan få fragtet sig selv - eller købe serviceydelser som rengøring eller massage i nærheden af sig selv. 

Da UBRgo så dagens lys i forrige uge, blev tjenesten straks politianmeldt af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Styrelsen vurderer, at UBRgo måske overtræder taxiloven ved uden tilladelse at køre rundt med passagerer mod betaling. Lignende anmeldelser har styrelsen indgivet mod tjenesterne UBR City og Habil. 

Når UBRgo nu melder styrelsen den modsatte vej, er der ifølge Adeel Shazad flere årsager end oplevelsen af chikane.

- Styrelsens anmeldelse af os er ubegrundet og uden substans eller beviser. Vi kører fragt ligesom 3x34, og de bliver jo ikke anmeldt til politiet, siger Adeel Shazad. 

Smuthul i loven

Adeel Shazad påpeger, at UBRgo ikke som Uber kører hverken taxi- eller samkørsel. Men man kan dog som kunde sagtens bruge UBRgo som taxi. Det eneste krav er, at man som kunde kan fortælle, hvad det er, man skal have fragtet. For eksempel en mobil, en taske eller hvad man ellers kan oplyse. 

Ved at sige, at der er tale om fragtkørsel, kan UBRgo måske lovligt tage folk med. Man må nemlig ifølge lovgivningen i dag som kunde godt følges med sine ting/gods. 

- Vores transportører (chauffører for UBRgo, red.) skal altid spørge kunderne om, hvad det er, de skal have transporteret. Vores virksomhed skal overholde lovgivningen, siger Adeel Shazad.

Invitation til møde

Adeel Shazad er skuffet over, at styrelsen ikke har kontaktet UBRgo, før den indgav en politianmeldelse. 

- Styrelsen har ikke en gang taget kontakt til os, før den meldte os til politiet. Det kunne den i det mindste gøre, siger Adeel Shazad, og fortsætter:

- Vi vil meget gerne mødes med en eller flere fra styrelsen, og jeg inviterer dem hermed. Så kan vi i god ro og orden tale sammen. Det kan så godt være, at vi ikke bliver enige, men vi skal da prøve med dialog. 

Fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen oplyses det, at man tager UBRgo's anmeldelse til efterretning, og at man ikke har yderligere kommentarer. 

Det SKAL være lovligt

Adeel Shazad fortæller, at han har taget kontakt til både SKAT og Københavns Politi. 

- Ingen i vores firma skal arbejde sort. Forretningen skal drives efter bogen. Derfor har jeg taget kontakt til SKAT, så både vi og SKAT kan rådgive og vejlede transportørerne om, hvordan de indberetter korrekt til SKAT.

En af de store kritikpunkter mod Uber var, at mange af chaufførerne arbejdede sort. Indtil videre er over 600 Uber-chauffører blevet taget i at arbejde sort.

Politiet er også blevet kontaktet af UBRgo. 

- Vi vil gerne hjælpe politiet med at sørge for, at både transportører og kunder ikke får problemer med loven. Eksempelvis har vi oplevet en kunde, der svindlede os med sit kreditkort, siger Adeel Shazad.  

Læs Avisen.dk's tema om taxikrig og Uber her