Uber: Stor succes på 1. maj - Joachim B. driller fagbosser

- Hvis folk bruger Uber-appen og samtidig står og klapper i Fælledparken, når der bliver talt imod Uber, så er det selvfølgelig udtryk for hykleri.  (Foto: Foto: Scanpix/arkiv)

Uber forklarer, at selskabet den 1. maj havde mere travlt en vanligt.

Mens fagbevægelsen talte dunder mod den kontroversielle kørselstjeneste Uber i forbindelse med arbejdernes internationale kampdag den 1. maj, fortæller Uber nu selv, at man havde mere end almindeligt travlt med at fragte danskerne til og fra blandt andet Fælledparken.

Det skriver Børsen.

Efterspørgslen var så høj, at Uber blev nødt til at sætte priserne op til halvanden gang normal takst for at få flere chauffører ud i bilerne. Det forklarer Ubers danske direktør, Mathias Thomsen.

Avisen.dk har tidligere på ugen bedt Uber om at dokumentere den store succes 1. maj. Det har kørselstjenesten dog ikke ønsket.

Nyheden får Liberal Alliancens arbejdsmarkedsordfører, Joachim B. Olsen, til at slå en latter op, da Børsen kontakter ham. Han kalder det "en rigtig sjov historie". 

- Hvis folk bruger Uber-appen og samtidig står og klapper i Fælledparken, når der bliver talt imod Uber, så er det selvfølgelig udtryk for hykleri. Men jeg vælger at tro på, at det i højere grad er et udtryk for, at fagbevægelsens ledelse i et eller andet omfang er ude af trit med deres egne medlemmer, som åbenbart ønsker at bruge Uber, siger Joachim B. Olsen til Børsen.

3F: Uber er et ungdomsfænomen

I fagbevægelsen fører formanden for 3F’s transportgruppe, Jan Villadsen, for tiden an i en aggressiv kampagne mod Uber. Han holdt selv en Uber-kritisk tale 1. maj.

Han forklarer den store Uber-efterspørgsel med, at kørselstjenesten er et ungdomsfænomen, og at mange unge var i Fælledparken.

Adspurgt om Joachim B. Olsens påstand om, at fagbevægelsen er ude af trit med egne medlemmer svarer 3F’eren:

- Jeg tænker, at det er Joachim B. Olsen. Så tænker jeg ikke mere om det, siger Jan Villadsen til Børsen.