Ubåden Nautilus: Her mistede Kim Wall livet
Den kvindelige journalist Kim Wall overlevede ikke en tur i en af verdens største hjemmebyggede ubåde.

Den privatbyggede ubåd "UC3 Nautilus" sank 11. august 2017 i Køge Bugt.

Efter alt at dømme var det ubådens kaptajn, Peter Madsen, der med vilje lod fartøjet gå til bunds, efter at hans passager, den 30-årige journalist Kim Wall, havde mistet livet. I dag er Madsen tiltalt for at have slået Wall ihjel.

Her kan du læse mere om den sunkne ubåd:

* "UC3 Nautilus" blev bygget som et hobbyprojekt af en gruppe ubådsentusiaster med Peter Madsen i spidsen. Det tog tre år at færdiggøre fartøjet.

* 3. maj 2008 blev "UC3 Nautilus" søsat i Københavns havn.

* Ubåden er en af verdens største hjemmebyggede eksemplarer og er den tredje ubåd, som Peter Madsen har designet.

* "UC3 Nautilus" måler næsten 18 meter og er dermed næsten halv størrelse af den danske flådes tidligere ubåde af Tumleren-klassen. Ubåden vejer mere end 30 ton og drives dieselelektrisk.

* Ubåden kan i teorien dykke til en dybde på 470 meter. Det er den dybde, hvor skroget ifølge beregninger kan forventes at bryde sammen på grund af vandtrykket.

* I 2010 skete der en batterieksplosion i maskinrummet. Flere batterier blev beskadiget. I 2011 blev ubåden taget på land og har siden gennemgået en omfattende renovering.

* Københavns Politi har i forbindelse med efterforskningen hentet ubåden op på land og gransket den minutiøst. Blandt andet blev den skannet med henblik på at udelukke, at beviser kunne være gemt af vejen i skjulte rum.

* Under straffesagen mod Madsen, der ventes afsluttet 25. april i Københavns Byret, kræver anklagemyndigheden ubåden konfiskeret med henblik på destruktion.

Kilder: www.uc3nautilus.dk og Københavns Politi

/ritzau/