Tyske fodboldfans protesterer kraftigt mod mandagskampe

Sport
Dele af Borussia Dortmunds sydtribune stod uvant tom under mandagens hjemmekamp mod Augsburg. (Foto: Foto: Leon Kuegeler/Reuters)

De to første mandagskampe i Bundesligaen har mødt stor modstand på lægterne. Fans protesterer eller udebliver.

Fodboldfans af klubberne i Bundesligaen har tydeligt gjort det klart, at man ikke ønsker, at kampene i ligaen afvikles om mandagen.

De seneste to mandage har der været afviklet en bundesligakamp, og det er sket under store protester og med larmende tavshed på tribunerne.

Mandag i sidste uge væltede det ind med tennisbolde, så Eintracht Frankfurts hjemmekamp mod RB Leipzig blev udskudt i flere minutter.

Under selve kampen kunne spillerne kigge op på flere tomme pladser, da fans havde forladt stadion efter protesten med tennisboldene.

Der var også talrige bannere, hvor budskabet kunne koges ned til at være en afstandtagen fra mandagskampe.

Mandag i denne uge var den så gal igen. Borussia Dortmunds berømte hjemmebane, Signal Iduna Park, var helt stemningsforladt under opgøret mellem Dortmund og Augsburg.

Over 25.000 færre tilskuere end normalt var mødt frem. Stadionets ikoniske sydtribune, som er kendt under navnet "Die gelbe Wand" og huser klubbens mest inkarnerede fans, var kun halvfuld og i store træk tavs.

Ligesom i Frankfurt var der også en række bannere med kritiske budskaber om mandagskampe i Bundesligaen.

"Til kamp for fan-fair kamptidspunkter. Ingen mandagskampe!" stod der på et banner ifølge nyhedsbureauet AP.

Hos Borussia Dortmunds ledelse har man også stor forståelse for, at fansene ikke ønsker, at kampene i en bundesligarunde nu er spredt ud fra fredag aften til og med mandag aften.

- Vi accepterer og respekterer, at mange er blevet hjemme, da vi også er imod at sprede en runde ud over yderligere en kampdag. Det er et emne, som vi vil bringe op til Deutscher Fussball Liga (DFL), lød det fra stadionspeakeren ifølge AFP.

Det er DFL, som sælger tv-rettighederne på vegne af bundesligaklubberne. Og det er tv-rettighedshaveren, som har ønsket at forsøge sig med mandagskampe.

I denne sæson er det planlagt, at der skal spilles fem mandagskampe. Den næste bliver Werder Bremen mod Köln 12. marts. De resterende to er endnu ikke fastlagt.

Resultaterne - der indtil videre ikke virker lovende - skal afgøre, om der i fremtiden også skal spilles en bundesligakamp mandag aften.

/ritzau/