Tysk kontrakt med russerne rives over

Tysklands økonomiminister, Sigmar Gabriel, (tv) stopper nu stor militærkontrakt med Rusland. Gabriel ses her i samtale med Frankrigs præsident Francois Hollande. (Foto: Foto: Yoan Valat/AP)

Tysk minister bryder kontrakt om at opføre militærlejr. Virksomhed mister ordre til 100 millioner euro.

Som følge af den igangværende krise i Ukraine har Tyskland besluttet at annullere en aftale om levering af en komplet øvelseslejr for russiske soldater. Det skriver Süddeutsche Zeitung mandag. Oplysningen stammer fra et "skriftligt dokument", som avisen har set.

Vicekansler og økonomiminister Sigmar Gabriel har "trukket sin tilladelse" til projektet tilbage.

Udførelsen af ordren på militæranlægget var allerede blevet sat på hold efter Ruslands "uforsvarlige" annektering af den ukrainske halvø Krim, fremgår det af dokumentet.

Kontrakten på øvelseslejren har en værdi af 100 millioner euro eller næsten trekvart milliard danske kroner.

Rusland har tidligere betegnet den tyske beslutning om en midlertidig standsning af aftalen for "ukonstruktiv" og beskyldt den tyske regering for at lægge under for pres fra USA.

Rheinmetall, virksomheden, der var tildelt opgaven med at opføre øvelseslejren, sagde i marts, at det ville opfylde sine kontraktlige forpligtelser.

Lejren, med kapacitet til at uddanne 3000 soldater om året, skulle have været bygget i Volga-regionen og være åbnet senere i år.

/ritzau/AFP