Tv-vært blev væk fra søns begravelse

Underholdning
Poul Thomsens nye bog udkommer 21. september. (Foto: Foto: Annelene Petersen/Ritzau Scanpix (arkiv))

I Poul Thomsens nye bog kan man læse, at han ikke var velkommen ved ekskonens og sønnens begravelser.

I et interview med Ekstra Bladet forsøger den nu 80-årige tidligere tv-vært Poul Thomsen at sætte ord på, hvad der fik ham til at blive væk fra både sin ekskones og sin søns begravelse.

Han siger, at han kun efter bedste evne kan forsøge at forklare, og ikke forsvare, hvorfor:

- Det hang sammen med min nye kærlighed, Susanne. I begge tilfælde var det, at Susanne ikke var velkommen, og så bliver jeg så stædig, at jeg tænker: "Så det kan også være lige meget. Så bliver jeg også hjemme".

- Så banalt er det egentligt, siger Poul Thomsen i interviewet.

Interviewet sker i anledningen af, at den ikoniske "Dus med dyrene"-vært 21. september udgiver bogen "Poul Thomsen - Dus med livet".

Om ekskonens begravelse skriver han i bogen, at han fik at vide, "at Sus (Susanne Licthenstein, som Poul Thomsens blev gift med i 2006, red.) ikke var velkommen til Hannes begravelse, og det blev jeg vred over, både på hendes og mine egne vegne".

I forbindelse med sønnens begravelse skriver han, at det var det samme: "Jeg fik at vide, at jeg godt kunne møde op i kirken, men at jeg skulle køre igen bagefter. Jeg fik at vide, at jeg ikke var velkommen bagefter, selvom jeg var hans far".

Han mistede ekskonen Hanne i 2008, mens sønnen Morten tog sit eget liv i 2009. Han blev 47 år. Begge havde psykiske problemer og valgte at tage deres eget liv.

Poul Thomsen og hunden Balder er et ikonisk par i dansk tv-historie. Foto: Erik Jepsen/Ritzau Scanpix (arkiv)

Poul Thomsen er især kendt for sin karakteristiske stemme og og sine tv-programmer om dyr.

Han slog sit navn som hele Danmarks dyreven fast med "Dus med dyrene", som fik store dele af befolkningen til at sætte sig foran skærmen i perioden 1980 til 1985. Med i studiet havde han sin hund Balder, som døde i 1984.

Han lavede fra 1989 til 1999 det yderst populære spørgeprogram "En naturlig forklaring", og var vært i hundequizzen "Hund og hund imellem" fra 1988 til 1998.