Tv-chef hyrer underbetalt arbejdskraft

Tv-chefen slipper for tiltale. Det gør arbejdsgiveren ikke (Foto: Foto: Facebook)

Administrerende tv-direktør hyrede ulovligt underbetalt, polsk arbejdskraft på privatadressen. Det får nu konsekvenser for arbejdsgiveren.

Man skulle tro, at en tv-chef tjener godt. Alligevel har administrerende direktør i Nordisk Film, Jacob Houlind, valgt at hyre underbetalt, polsk arbejdskraft til udgravning af swimmingpool i kælderen, skriver Fagbladet 3F.

Episoden får nu konsekvenser men kun over for det polske firma, Uslugi Remontowo-Wykonczeniowz. De har en lignende sag hængende over hovedet fra en byggeplads i Hellerup, hvilket tilsammen udløser et krav fra 3F på 340.000 kroner.

Tv-direktøren aftalte en timeløn med arbejdsgiveren på 120 kroner, men da arbejdsgiveren selv tog mellem 20-40 kroner, endte den reelle løn på mellem 80-100 kroner i timen.

Jacob Houlind mener dog ikke selv, at han kan stilles til ansvar for noget i sagen:

"Det er jo ikke under, hvad andre mennesker får. De er jo ufaglærte mennesker, som skulle grave. Så det studsede jeg ikke over", siger han til Fagbladet 3F.

Den udmelding giver 3F dog ikke meget for:

"Det holder ikke. Når man betaler 120 kr. i mesterløn, og der skal betales skat, feriepenge og pension, så er der ikke meget tilbage," siger Robert Olejnik, faglig konsulent i 3F BJMF. til Fagbladet 3F.

Kilde: Fagbladet 3F