Tusinder er på flugt fra bombardementer i hjørne af Syrien

To mænd undersøger ødelæggelserne efter den syriske hærs bombardement af byen Busra al-Harir i det sydvestlige Syrien. (Foto: Foto: Alaa Al-faqir/Reuters)

USA og Israel har tidligere advaret Syriens regering mod militær optrapning i det sydvestlige Syrien.

Tusindvis af mennesker er på flugt fra oprørskontrollerede områder i det sydvestlige Syrien efter intensive bombardementer fra den syriske hær.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der baserer sine oplysninger på et netværk af informanter på stedet.

Den syriske hærs bombardementer sker ved grænsen til Jordan og Golanhøjderne, der holdes besat af Israel.

Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder er 12.5000 mennesker inden for de seneste to døgn flygtet fra områder provinsen Deraa. De er flygtet fra den nordøstlige del af provinsen.

Området er ellers omfattet af en aftale om "nedtrapning". Den er indgået mellem USA og Rusland, som støtter præsident Bashar al-Assads regering i Damaskus.

Men den syriske regering risikerer med den seneste offensiv at overskride en rød linje i forhold til Israel og USA.

Området har strategisk betydning for Israel. Tidligere har Israel reageret med militære midler, fordi iranske styrker deltager i kampene side om side med den syriske regeringshær.

Den amerikanske regering advarer om, at den vil gribe til "beslutsomme og passende midler", hvis Syriens regering bryder den tidligere aftale om "nedtrapning".

Der er dermed en reel fare for, at den syv år lange krig i Syrien blusser op på ny.

Præsident Assad sagde tidligere på måneden, ansporet af Rusland, at han ville søge en forhandlet løsning i det sydvestlige Syrien, lige som han har gjort i andre områder af landet.

Det er aftaler, der har betydet, at oprørere har kunnet trække sig ud af belejrede områder.

Men Assad sagde samtidig, at forhandlinger med området i sydvest ikke havde givet nogen resultater.

Han gav USA og Israel skylden for, at der intet var sket. Han advarede om, at området om nødvendigt ville blive nedkæmpet med magt.

Tidligere på ugen sagde en af oprørskommandanterne i Deraa, at hans styrker ikke vil give sig "en tomme".

/ritzau/Reuters