Turist-guiden Oliver sejrede: Nu siger han op

- Det er så fantastisk. Vi har knoklet for det her siden november, og i dag er det lykkes, siger Oliver Wollenberg. Han har været arbejdsmiljø-repræsentant for guiderne på den københavnske kanal-rundfart. (Foto: Foto: Avisen.dk)

Oliver Wollenberg stod i spidsen for de ansattes kamp for overenskomst på den københavnske kanal-rundfart. Nu er sejren i hus, men han er selv fortid i firmaet.

Omsider tørrede blækket på arket. Den overenskomst, som guiderne på Canal Tours har kæmpet for i månedsvis, er nu en realitet. Fremover vil de få arbejdsvilkår med bl.a. betalte spisepauser, seks ugers ferie, pension og løn under barsel.

- Det er så fantastisk. Du skal tænke på, at vi har knoklet for det her siden november, og i dag er det lykkes, siger Oliver Wollenberg. Han har været arbejdsmiljø-repræsentant for guiderne på den københavnske kanal-rundfart og stået i forreste række i arbejdskampen.

- Jeg synes, det viser noget om, at solidaritet også kan noget i 2018. Fordi vi holdt sammen på tværs af medarbejdergrupper, fik vi til sidst en overenskomst for alle, siger han.

Lettede kolleger

Han glæder sig til, at kollegerne hører om de resultater, der er opnået:

- Jeg tror, de bliver både glade og lettede. Vi skulle have været i strejke fra torsdag. Det var folk villige til, men det ville blive hårdt, og ingen ønskede det jo, siger Oliver Wollenberg.

Men Oliver Wollenberg får ikke selv glæde af overenskomsten. Han har som en af få taget bladet fra munden overfor firmaet Canal Tours og dets ledelse, og blandt andet kritiseret direktøren for at opfatte medarbejderne som idioter. På det seneste har han været syg med stress:

- Jeg har sagt op efter min sygemelding, så jeg får ikke gavn af de nye vilkår, men det handlede jo heller ikke om mig. Jeg er glad for, hvad jeg har været med til, men jeg tror ikke, at min fremtid ligger i at fortsætte hos Canal Tours, siger han.