Trumps eks-advokat løj om Trump Tower i Moskva

U.S. President Donald Trump''s former lawyer Michael Cohen exits Federal Court after entering a guilty plea in Manhattan, New York City (Foto: Andrew Kelly/Reuters)

Cohen fortæller domstol i New York, at han løj over for Senatet. Cohen er en løgner, lyder svaret fra Trump.

Michael Cohen, præsident Donald Trumps tidligere mangeårige advokat, har erklæret sig skyldig i at have løjet over for Kongressen om planer om et Trump Tower i Rusland.

Det er sket i forbindelse med undersøgelsen af, om Trump-kampagnen havde forbindelse til Rusland i præsidentvalgåret 2016.

Det forklarer han under en fremstilling ved en føderal domstol i New York.

Her fortæller Cohen, at han talte usandt om en ejendomshandel i Rusland. Den handlede om at bygge et Trump Tower i Moskva.

Han indrømmer, at han i 2017 løj over for Senatets efterretningsudvalg om dette Trump Tower i den russiske hovedstad.

- Han er en meget svag person, lyder kommentaren fra Donald Trump om Cohen, mens han overdænges med spørgsmål af journalister foran Det Hvide Hus.

Her venter en helikopter på at tage præsidenten det første stykke vej til Buenos Aires. Her skal han deltage i et G20-topmøde i Argentina fredag og lørdag

- Han lyver, bedyrer Trump og hævder, at planerne om et Trump Tower i Rusland allerede i 2016 var kendt af mange.

Præsidenten siger, at Cohen står til en langvarig fængselsstraf i andre sager, og han nu siger alt, hvad der kan sikre ham en mindre straf.

Cohen forklarer domstolen i New York, at han havde fortalt udvalget i Senatet, at ejendomsprojektet i Rusland døde ud i januar 2016. Det passede ikke.

Han fortalte heller ikke, at han havde været i kontakt med en medarbejder i den russiske præsidents kontor om projektet.

Projektet fortsatte i virkeligheden frem til juni 2016, langt inde i den amerikanske valgkamp.

Cohen siger, at han løj for at holde sig på linje med Trumps "politiske budskab".

Det fremgår af retsdokumenter, som nyhedsbureauet Reuters har læst, at Cohen ved at lyve i Senatet håbede på at kunne få mindsket den undersøgelse, som er i gang om en forbindelse mellem Trump-kampagnen og Rusland. Den ledes af den særlige anklager Robert Mueller.

Cohen har i flere måneder samarbejdet med den særlige anklager.

I august erklærede Cohen sig skyldig i at have svindlet i sit taxiselskab i New York, at have foretaget banksvindel og i sager, der vedrører hans tidligere arbejde for Trump.

Cohen var gennem mange år Trumps personlige advokat, mens denne var en kontroversiel ejendoms- og byggematador i New York.

Cohen har indrømmet, at han betalte et meget stort beløb til pornoskuespilleren Stormy Daniels. Det var kort før præsidentvalget i 2016 for at få hende til at holde mund om et tidligere seksuelt forhold til Trump.

/ritzau/AP

/ritzau/AP