Troels Lund Poulsen ændrer dagpenge-regler

- Jeg er enig med 3F's kritik, der peger på, at det er uhensigtsmæssigt, at arbejdsgivers indberetningspraksis kan afgøre, om en borger har optjent ret til dagpenge, skriver Troels Lund Poulsen. (Foto: Foto: Morten Pape/Ritzau Scanpix/arkiv)

Er det rimeligt, at en person, der opfylder de normale krav til at få dagpenge, alligevel ikke får dagpenge? Nej mener Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, der nu går ind og ændrer reglerne, efter at flere medlemmer af 3F's a-kasse er kommet i klemme i reglerne, der er fra dagpengereformen fra sidste år.

Det skriver Fagbladet 3F.

Blandt andet blev kassen smækket i for en 24-årig mand, der i december 2017 meldte sig ledig i 3F København. Han opfyldt godt nok reglerne for at få dagpenge, men a-kassen måtte alligevel sige nej, fordi chefen på den restaurant, hvor manden arbejdede som opvasker, først fik indberettet hans løn måneden efter.

I marts var 3F København og a-kasseleder Søren Becher derfor i Folketinget for at fortælle Beskæftigelsesudvalget om konsekvenserne af reglerne.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) har lyttet til kritikken, og nu bliver reglerne lavet om.

- Jeg er enig med 3F's kritik, der peger på, at det er uhensigtsmæssigt, at arbejdsgivers indberetningspraksis kan afgøre, om en borger har optjent ret til dagpenge, skriver Troels Lund Poulsen.

- Derfor har jeg taget initiativ til at ændre det pågældende regelsæt, så a-kassen kan "flytte" indberetningstidspunktet til en anden måned, skriver han.

Eva Obdrup, forretningsfører for 3FA, er tilfreds.

- Beskæftigelsesministeren har lyttet til vores kritik af reglerne og rent faktisk handlet på det, så vi får rettet op på en åbenlys uretfærdighed. Den sunde fornuft har vundet, siger hun.

- Nu skal vi bare have de nye regler på plads. Det oplagte er, at vi får mulighed for at flytte lønindberetningen til den periode, hvor pengene rent faktisk er tjent. Det afgørende er, at vi får regler, der virker, siger Eva Obdrup.

Troels Lund Poulsen vil fremsætte et lovforslag, der udmønter ændringerne snarest muligt efter Folketinget åbning til oktober. Reglerne vil gælde med tilbagevirkende kraft fra 1. oktober 2018.