Trods aflyst Eurovision: Ben & Tan alligevel klar til Europa

Film og TV
Ben & Tan glæder sig til at repræsentere Danmark i Europa. (Foto: Ritzau Scanpix)

- Jeg er så glad for, at “Yes” får den opmærksomhed i udlandet, som sangen har fortjent, jubler Tanne Balcells, halvdelen af den danske vinder-duo Ben & Tan.

Humøret var højt, da Ben & Tan i en corona-tom Royal Arena vandt Dansk Melodi Grand Prix 2020 i begyndelsen af marts. Smilene forsvandt dog hurtigt, da Eurovision Song Contest 2020 blev aflyst.

Nu er der igen lys forude.

Organisationen bag den europæiske finale har nemlig besluttet, at vi alligevel skal have Grand Prix i fjernsynet. Og de danske vindere, duoen Ben & Tan, skal selvfølgelig medvirke med deres ørehænger ”Yes”.

- Det er en drøngod ide med det online koncept! Jeg er så glad for, at “Yes” får den opmærksomhed i udlandet, som jeg selv synes, den har fortjent, siger halvdelen af vinderduoen Ben & Tan, 22-årige Tanne Balcells, til avisen.dk.

At konkurrencemomentet er taget ud af den europæiske ”finale”, har sangerinden det helt fint med.

- Det er en god måde, de (European Broadcasting Union) viser, at det virkelig handler om at stå sammen om musikken og fælleskabet, - hver for sig selvfølgelig, siger Tanne.

Alle lande synger fællessang

I stedet for de oprindelige tre shows den 12., 14. og 16 maj, har EBU valgt at lave et ikke-konkurrencedrevet tv-program med titlen ”Eurovision: Europe Shine A Light”, der bliver sendt på DR1 lørdag den 16. maj klokken 21.00.

Det er DR's underholdningsredaktør Jan Lagermand Lundme rigtig godt tilfreds med. Til dr.dk siger han:

 - Jeg er så glad for, at folkene bag har stablet dette program på benene, nu hvor det normale Eurovision er aflyst på grund af corona. I denne tid er der brug for noget at samles om også på tværs af Europa.

- Nu får vi både gode minder fra Eurovisonens historie, samt sendt Ben & Tan og deres fantastiske sang ud til hele Europa. Det sidste er jeg særligt glad for. Det er virkeligt dejligt, at sangen kommer ud til så mange seere og fans, siger Jan Lagermand Lundme til dr.dk.

Showet vil ifølge dr.dk både vise sammendrag af årets 41 Eurovision-sange, og byde på en fællesoptræden med alle årets deltagere - via satellit fra deres respektive hjemlande og i behørig afstand fra hinanden.

Grand Prix-fans har al mulig grund til at skrive datoen i kalenderen og glæde sig.

 

.