Trist skæbne: 'Daniel' fra Matador er død
Daniel fra Matador er død kun 47 år gammel.  FOTO: Scanpix
Voksenlivet har ikke været nemt for Jacob Dalgaard, der spillede Mads Skjerns forsigtige søn i Matador, og nu er han død.

De fleste danskere husker nok scenen, hvor Ellen får en hest af sin far, fordi hun er dygtig i skolen. Daniel får ikke en hest af sin far, men heldigvis har han verdens bedste mormor, som straks efter forærer ham en fin lille pony, fordi han er en god dreng.

I danskernes favorit-tv-serie Matador snydes Daniel for meget omsorg, mange kys og forståelse fra sin far Mads Skjern.

I det virkelige liv har Jacob Dalgaard, der spillede Daniel, også haft sit at slås med - han har kæmpet mod psykisk sygdom, som nu er endt med at koste ham livet, fortæller en barndomsveninde til BT.

- Hvis Jacob havde fået hjælp, så var han ikke død. Det var mangel på omsorg, der gjorde, at Jacob døde. Jeg synes, han burde have været indlagt, for han havde det så skidt til sidst, siger veninden Majbrit Høyrup.

En svær tid

Den 47-årige Jacob Dalgaard døde den 10. februar, og har altså før da gennemgået en hård periode.

Allerde i 2013 fortæller Jacob Dalgaard i et interview med BT, at han har haft det svært efter sin fars død, skriver tv2.dk:

- Det var hårdt at miste retningen. Man ved godt, at man kan finde ud af noget, men man gider bare ikke rigtig gøre noget. Det er baggrunden for, at jeg aldrig rigtig har vidst, hvad det var, jeg skulle gøre med mit liv, siger Jacob Dalgaard dengang til BT.

Det fremgår der, at Jacob Dalgaard aldrig rigtig har fundet sig til rette i livet, og selvom han på et tidspunkt var gift og fik en datter, flakkede han alligevel rundt mellem job og ståsted.

Lise Nørgaard, der står bag serien Matador, fortæller til BT, at hun er ked af at høre om dødsfaldet:

- Det gør mig meget ondt, at han ikke er her mere. Det er da skrækkeligt. Det burde jo ikke være mig, der overlever så mange af Matadors skuespillere, siger Lise Nørgaard til avisen.Mange husker især Daniel for de store mørke øjne, og de uretfærdigheder han skulle tage imod fra sin far i Matador. FOTO: Scanpix