Tredje London-bagmand er 22-årig marokkansk-italiener
Mange mennesker i London deltog tirsdag i et minuts stilhed til ære for ofrene for angreb lørdag aften. Samtidig har italiensk avis offentliggjort navn på den tredje gerningsmand bag angrebet. Foto: Toby Melville/Reuters

Den tredje mand bag weekendens angreb i London menes at være en 22-årig mand, der har både italienske og marokkanske rødder.

Det oplyser britisk politi tirsdag kort før klokken 13 dansk tid.

- Mens den formelle identifikation fortsat mangler, mener efterforskere, at han (den tredje gerningsmand, red.) er 22-årige Youssef Zaghba fra det østlige London, skriver politiet i en udtalelse.

- Han menes at være italiener med marokkansk oprindelse. Han var ikke i søgelyset hos hverken politiet eller MI5 (britisk efterretningstjeneste, red.), lyder det videre.

Tidligere på dagen kom navnet på den tredje gerningsmand ud via den italienske avis Corriere della Sera. Også en kilde i den italienske efterretningstjeneste bekræftede oplysningen over for Reuters.

22-årige Youssef Zaghba har en marokkansk far og en italiensk mor. Han forsøgte angiveligt at rejse til Syrien i 2016, men blev stoppet af de italienske myndigheder, skriver Reuters.

Myndighederne i Italien har siden tippet de britiske myndigheder om mandens gøren og laden, melder Corriere della Sera.

Den 22-årige havde ifølge avisen et midlertidigt job på en restaurant i London.

I alt tre mænd menes at have udført angrebet i London lørdag aften. Alle tre blev dræbt af politiet.

Først kørte de en hvid varevogn ind i mennesker på London Bridge. Herefter stak de tilfældige mennesker ned i et kvarter kendt for sine barer og restauranter.

Mandag aften offentliggjorde politiet i London identiteten på de to andre gerningsmænd. Deres navne er Khuram Shazad Butt og Rachid Redouane.

Butt var 27 år og født i Pakistan, men britisk statsborger. Ifølge meddelelsen var han kendt af britisk politi og MI5, den interne sikkerhedstjeneste.

Men ifølge politiets oplysninger var der ikke noget, der tydede på, at han var i gang med at planlægge et attentat.

Redouane blev født i 1986 og var 30 år. Han havde ifølge politiet hævdet, at han var fra Marokko og Libyen. Politiet kendte ikke til ham på forhånd.

Politiet meddelte samtidig, at "en formel identifikation endnu ikke har fundet sted", men at politiet mener, at det har fat i de rigtige identiteter.

De tre gerningsmænd dræbte syv personer og sårede 48 andre. Af dem er 36 fortsat indlagt på hospitaler, og 18 af dem er i kritisk tilstand.

/ritzau/