Tre kvinder og en mistænkt fundet døde efter gidseldrama i USA

Der er blevet tilkaldt både pansrede mandskabsvogne, brandbiler og ambulancer til et plejehjem for krigsveteraner i Californien, hvor en væbnet mand fredag har taget tre gidsler. (Foto: Foto: Stephen Lam/AFP)

En personalefest udviklede sig fredag til gidseldrama på plejehjem for krigsveteraner i Californien.

Tre kvinder er blevet fundet døde på et plejehjem for krigsveteraner efter et gidseldrama sent fredag lokal tid i Yountville i den amerikanske delstat Californien.

Ud over de tre kvinder, som var behandlere på plejehjemmet, blev manden, der havde holdt dem som gidsler i flere timer, den 36-årige Albert Wong, også fundet død på stedet.

Det oplyser politiet i Napa County ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge en senator i Californien var gerningsmanden en del af Pathway Home, der er et program for krigsveteraner med posttraumatisk stressyndrom (PTSD).

- Manden var tidligere patient, og han havde modtaget en medalje i militæret, skriver AP

Politiet har endnu ikke fastslået, hvorfor Wong dræbte de tre kvindeligt ansatte, efter at han listede ind under en personalefest på plejehjemmet Pathway Home, der har omkring 1000 beboere.

Han tog de tre kvinder som gidsler, hvorefter han forskansede sig i timevis uden at ville kommunikere med politiet.

En betjent fra Napa County besvarede alarmopkaldet fra plejehjemmet, hvor der opstod en skudveksling mellem ham og gerningsmanden.

Plejehjemmet, hvis beboere har været udsendt til Irak og Afghanistan, er det største krigsveterancenter i USA. Det har omkring 1000 ældre og handicappede veteraner. Pathway House ligger omkring 85 kilometer nord for San Francisco.

Politiet forsøgte at kontakte gerningsmanden på mobiltelefon og plejehjemmets fastnettelefon - uden held.
Politiet evakuerede plejehjemmet og spærrede de omkringliggende veje under gidseldramaet.

Ligene af Wong og de tre kvinder blev fundet efter politiet havde bygningen belejret i omkring otte timer - uden at forsøg at gå ind i den.

/ritzau/Reuters