Tre civile afghanere dræbt i amerikansk krydsild
USA har de seneste måneder hjulpet med at bekæmpe gruppen Islamisk Stat i den afghanske Nangarhar-provins.

Op mod tre civile afghanere er dræbt tidligt mandag. Det skete, da amerikanske soldater åbnede ild, efter at deres køretøj ramte en vejsidebombe.

Det oplyser en Attaullah Khogyiani. Han er talsmand for guvernøren i den østlige Nangarhar-provinsen.

Det var en far og to sønner, som mistede livet. De befandt sig i deres hjem i Ghani Khel, der er et distrikt i det sydlige Nangarhar. Det fortæller talsmanden til nyhedsbureauet Reuters.

- Efter bomben ramte dem, begyndte amerikanske styrker at skyde og dræbte en mand og to børn i nærheden, siger Attaullah Khogyiani.

Abdul Wahab, der står i spidsen for Ghani Khel-distriktet, bekræfter episoden.

- De (amerikanske soldater, red.) skød mod civile, som gik i nærheden og dræbte alle tre. De troede måske, at det var de personer, som havde placeret bomben, siger han til nyhedsbureauet dpa.

Taliban hævder at stå bag vejsidebomben, som ifølge jihadisterne kostede "fem fjender" livet. Det skriver dpa.

USA's militær har ikke modtaget officielle meldinger om civile dødsfald. Det udtaler det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, mandag eftermiddag ifølge Reuters.

Konvojen "skød tilbage i selvforsvar", da den blev angrebet af vejsidebomben og beskudt, oplyser Pentagon.

Mandagens episode kommer oven på et amerikansk luftangreb under en fælles operation. Den blev udført af afghanske og amerikanske styrker i weekenden.

Det kostede mindst tre afghanske politibetjente livet og sårede adskillige andre. Det rapporterer Reuters.

Amerikanske og afghanske styrker har forsøgt at bekæmpe Islamisk Stat i Nangarhar-provinsen siden januar 2015, skriver dpa.

Islamisk Stat (IS) har etableret sig i regionen, som grænser op til nabolandet Pakistan.

Amerikansk militær vurderer, at der befinder sig omkring 600 til 800 IS-krigere i Afghanistan. Heraf er størstedelen i Nangarhar, skriver Reuters.

I øjeblikket overvejer USA's præsident, Donald Trump, hvorvidt flere grupper skal indsættes i det krigshærgede land.

I slutningen af april kunne Reuters berette, at den amerikanske regering overvejede at sende mellem 3000 og 5000 soldater fra USA og koalitionsstyrker til USA.

/ritzau/