Tragisk ulykke: 13-årig dreng dræbt af tog i København
Drengene var på vej til Norge, hvor den ene har noget familie. På Københavns Hovedbanegård eller Dybbølsbro Station blev de dog smidt af toget, da de ikke havde nogen billet. Scanpix
En 13-årig dreng blev dræbt og en 15-årig kvæstet, da de blev ramt af et tog ved Sjællandsbroen onsdag morgen.

Det var to afghanske drenge på 13 og 15 år, der tidligt onsdag morgen gik på jernbaneterrænet ved Sjællandsbroen, hvor den yngste blev ramt af et tog, oplyser Københavns Politi.

Den 13-årige dreng blev dræbt ved påkørslen, mens den 15-årige blev kvæstet, da han faldt.

Drengene var på vej til Norge, hvor den ene har noget familie. På Københavns Hovedbanegård eller Dybbølsbro Station blev de dog smidt af toget, da de ikke havde nogen billet.

De begyndte derefter at gå langs skinnerne, med ved en tunnel, hvor tog kører igennem, når de kører både til lufthavnen og til hovedbanegården, gik det galt. Den 13-årige blev ramt af toget og dræbt, mens hans kammerat blev kvæstet, da han faldt.

Den 15-årige har onsdag på sygehuset søgt om asyl, og hans sag er overgivet til Den Sociale Døgnvagt og Københavns Politis Udlændingekontrolsektion.

Ulykken betød i øvrigt, at togdriften mellem Københavns Hovedbanegård og Københavns Lufthavn i Kastrup måtte indstilles i et par timer.

/ritzau/