Træner: Wozniacki har et Williams-kompleks
Caroline Wozniacki får det bedste frem i Venus Williams, mener hendes tidligere træner. Derfor bliver det en svær finale for danskeren. Foto: Mark Baker/AP
Michael Mortensen spår Caroline Wozniacki en svær finale mod Venus Williams, der fører 5-0 indbyrdes.

Statistikken taler bestemt ikke for dansk sejr, når Caroline Wozniacki natten til lørdag dansk tid møder Venus Williams i finalen ved WTA-turneringen i Auckland.

Wozniacki har tabt alle fem indbyrdes møder. Fire af dem i begyndelsen af karrieren, mens det seneste nederlag var i Dubai sidste år.

- Jeg ved, at Venus godt kan lide at spille mod Caroline. Hendes spil passer Venus fortrinligt, da Carolines bolde som regel kommer lige omkring hoftehøjde på Venus, siger Wozniackis tidligere træner Michael Mortensen.

Wozniacki lader i det hele taget til at have lidt af et Williams-kompleks. Mod Serena Williams har hun tabt 10 ud af 11 møder, hvilket giver en samlet statistik på 1-15 mod Williams-søstrene.

- Caroline har det med at få det bedste frem i de to søstre. Hun er god til at motivere dem på en eller anden mærkelig måde.

- Både Venus og Serena kan tabe bedrøvelige kampe, hvor man tænker, hvordan kan det lade sig gøre. Men jeg har aldrig set dem have en offday mod Caroline, siger Mortensen, der ud over trænergerningen fungerer som tenniskommentator på Eurosport.

Han har dog tiltro til, at den danske nummer otte i verden denne gang kan besejre Venus Williams, der rangerer som nummer 19 på verdensranglisten.

- Det bliver alfa og omega for Caroline at serve godt, bevæge sig godt og være først på bolden. Hun skal være dikterende fra første slag, sende Venus ud og løbe, samt have gang i sin baghånd op langs med linjen, så hun tvinger Venus ud i yderpositioner.

- Caroline må ikke komme for langt tilbage i banen, så får Venus for meget tid. Desuden må Caroline ikke komme bagud i første sæt, fordi Venus er god til at holde momentum, presse hårdt, og så slår hun så forbandet hårdt, siger Mortensen.

Han forudser en meget tæt finale.

- Efter Carolines flotte afslutning på 2014 er det en 50/50-kamp. Måske med en lille fordel til Venus, fordi Caroline tabte sidst og har meget respekt for hende.

Finalen i Auckland er programsat til tidligst klokken 02.30 dansk tid.

/ritzau/