Træder i kraft i morgen: Nu bliver det dyrere at pendle

Arkivfoto. (Foto: Foto: Marie Hald / Ritzau Scanpix)

Der skal graves dybere i lommerne, når landets pendler skal til og fra arbejde. De nye priser træder i kraft i morgen.

Nye takster gør, at der skal graves dybere i lommerne, når landets pendlere skal til og fra arbejde.

De nye priser træder i kraft i morgen, og især de sjællandske pendlere vil mærke, at de offentlige transportmidler bliver dyrere. Dét forklarer Camilla Stuckmann fra DOT - en forkortelse for Din Offentlige Transport - til DR.

- De, der rejser syv til 14 zoner, vil især mærke forskel, for de får prisstigninger på mellem 30 og 110 kroner. Det er eksempelvis dem, der rejser mellem Køge og København. De kommer til at stige med 80 kroner om måneden, siger hun.

DR skriver, at der er tale om en prisstigning på op til fem procent.

De nye priser blev offentliggjort tilbage i efteråret, og priserne reguleres hvert år, så de følger prisudviklingen i samfundet.

- Alle andre ting i samfundet stiger grundlæggende også. Mælken stiger, kartoflerne stiger. Det er træls, når priserne stiger, men det er ikke anderledes for den kollektive trafik, end det er for den øvrige del af samfundet, siger Ole Simonsen fra Midttrafik til DR.

De jyske pendlere slipper heller ikke for at betale mere, når deres pendlerkort skal fornyes. Der er tale om en prisstigning på cirka to procent for et pendlerkort på syv til 14 zoner for de pendlere, der benytter sig af tog eller bus i Region Midtylland.