Toyota stopper test af selvkørende biler efter Uber-ulykke

Mandag stoppede Uber sin test af selvkørende biler efter en dødsulykke. Tirsdag fulgte Toyota trop.

Bilproducenten Toyota stopper midlertidigt sine forsøg med selvkørende biler.

Det sker, efter at det mandag kom frem, at en kvinde i Tempe, USA, er blevet dræbt af en selvkørende Uber-bil.

I en meddelelse forklarer Toyota beslutningen med, at "ulykken vil måske have en emotionel effekt på vores testkører. Denne "timeout" er ment til at give dem tid til at nå en balance med de iboende risici i deres job".

Mandag suspenderede samkørselstjenesten Uber al test af selvkørende biler i Phoenix, Pittsburgth og San Francisco i USA samt i Toronto i Canada.

Det skete, efter at en kvinde sent søndag aften eller tidligt mandag morgen blev ramt og dræbt af en selvkørende Volvo fra selskabet.

Kvinden var ved at krydse en vej i byen Tempe i den amerikanske stat Arizona, da hun blev ramt.

Borgmesteren i Tempe, Mark Mitchell, kaldte tirsdag dødsfaldet "tragisk" og tilføjede, at han støtter Ubers beslutning om at suspendere testkørslen ind til "denne begivenhed er fuldt efterforsket og forstået".

Arizona har budt selskaber, der arbejder med selvkørende biler, velkommen med en mindre restriktiv lovgivning end andre stater og lande.

Dødsfaldet er det første i den spirende industri for selvkørende biler.

Selvkørende biler har været involveret i flere mindre uheld. Her er skylden dog oftest blevet lagt på mennesker, der har ramt de selvkørende biler med deres biler.

Det lokale politi efterforsker stadig sagen om Uber-ulykken. Herefter skal det vurderes, om nogen skal sigtes.

Det Nationale Transportsikkerhedsråd, NTSB, undersøger også sagen. Det samme gør "National Highway Traffic Safety Administration", som er en myndighed under det amerikanske Transportministerium.

/ritzau/Reuters