"Totalt sammenbrud" i fodboldkonflikt: Landskamp bliver uden Harder og co.

Danmark skal på tirsdag møde Ungarn i en VM-kvalifikationskamp på udebane, og da Pernille Harder og de øvrige landsholdsspillere ikke vil være til rådighed, vil DBU de kommende timer tænke i alternative løsninger, forklarer Høyer.
Danmark skal på tirsdag møde Ungarn i en VM-kvalifikationskamp på udebane, og da Pernille Harder og de øvrige landsholdsspillere ikke vil være til rådighed, vil DBU de kommende timer tænke i alternative løsninger, forklarer Høyer. Foto: Claus Fisker/Scanpix/arkiv

Forhandlingerne mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen om en ny aftale for kvindelandsholdet i fodbold er brudt sammen.

Det meddeler DBU til Ritzau.

Lørdagens forhandlinger begyndte klokken 9, og DBU ønskede en afklaring i forhold til den forestående VM-kvalifikationskamp i Ungarn på tirsdag senest lørdag klokken 13.

Men det lykkedes ikke for parterne at nå til enighed om en ny aftale.

- Der er totalt sammenbrud, og vi må erkende, at vi ikke kan nå til enighed. Vi er slet ikke enige om, om DBU skal være arbejdsgivere eller ej.

- Derfor ønsker vi DIF (Danmarks Idrætsforbund) og LO (Landsorganisationen i Danmark) med til forhandlingerne, siger DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer.

Han fortæller, at man har forsøgt at nærme sig modparten med en midlertidig forbedret aftale, da der endnu var hængepartier for at få en rigtig aftale på plads, men spillerne og Spillerforeningen har sagt nej.

- Den midlertidige aftale ville omfatte kampen på tirsdag, og vi havde forhøjet kamphonoraret med 60 procent. Men Spillerforeningen har sagt nej.

- Spillerforeningen har også sagt nej til at kunne garantere, at spillerne vil stille op på tirsdag, siger Høyer.

Danmark skal på tirsdag møde Ungarn i en VM-kvalifikationskamp på udebane, og da landsholdsspillerne muligvis ikke er til rådighed, vil DBU de kommende timer tænke i alternative løsninger.

- Vi skal drøfte, hvad vi nu skal gøre. Om vi kan stille med alternative spillere på tirsdag.

- Jeg bemærker i medierne, at nogle har tilbudt at spille, så kvindelandsholdet ikke bliver slået år tilbage. En anden mulighed er, at vi trækker os fra kampen.

- Det er en historisk dårlig dag for dansk kvindefodbold, landsholdet og dansk fodbold i det hele taget, lyder det fra kommunikationschefen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.