Topchef sigtet for skattesvig til 13 millioner kroner
Medejer og bestyrelsesmedlem i Danmarks næststørste servicekoncern Forenede Michael Krogh er blevet sigtet for groft skattesvig. Colourbox
Medejer og bestyrelsesmedlem i Danmarks næststørste servicekoncern Forenede Michael Krogh er blevet sigtet for groft skattesvig.

Nordsjællands Politi har sigtet medejer og bestyrelsesmedlem i Danmarks næststørste servicekoncern Forenede Michael Krogh for groft skattesvig på omkring 13 millioner kroner samt dokumentfalsk og tyveri for hen ved 300.000 kroner i relation til checks. Det skriver Fagbladet 3F.

Sigtelsen mod Michael Krogh - der tidligere var vicedirektør i koncernens store rengøringsselskab Forenede Service - kom frem på et retsmøde onsdag ved Retten i Lyngby, hvor dommeren ophævede et tidligere navneforbud i sagen.

- Der er tale om en særdeles grov sag om skattesvig, sagde anklager i sagen Betina Engmark.

Forenede har i mindst fire tilfælde udstedt checks på store beløb til underleverandører, hvor pengene er blevet indsat på bankkonti tilhørende Michael Krogh. Ud over checks handler sagen også om handel med aktier i virksomheden.

Anklageren oplyste i retten, at politiet har efterforsket sagen i et stykke tid, og at den nuværende efterforskning er tæt på at være afsluttet. Der mangler stort set kun nogle beregninger fra SKAT, oplyste anklageren.

Hverken Michael Krogh ellers hans advokat Lars Henriksen har ønsket at kommentere sigtelserne.

Koncerndirektør i Forenede Carsten Clement oplyser, at Forenede ikke udtaler sig om konkrete forhold og sager mellem politiet og privatpersoner.