Tømrer: Hvorfor skal politikere med pikhud på fingrene tidligt på pension?

Politikerne i de store partier er ikke længere drevet af ideologi, men af arrogance og ragen til sig, mener tømrer.
Politikerne forlanger, at almindelige danskere skal blive på arbejdsmarkedet i flere år, men vil selv have lov til at gå tidligt på pension. Det er et eksempel på deres egoisme og arrogance, mener Daniel Skovhus.
Politikerne forlanger, at almindelige danskere skal blive på arbejdsmarkedet i flere år, men vil selv have lov til at gå tidligt på pension. Det er et eksempel på deres egoisme og arrogance, mener Daniel Skovhus. Foto: 3F.dk

Det er ikke så mærkeligt, at så mange danskere fravælger de store, etablerede partier, Socialdemokratiet og Venstre, og i stedet stemmer på protestpartier som Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet. Det skriver tømrer Daniel Skovhus i et debatindlæg i Politiken.

Politikerne i de store partier er nemlig ikke længere drevet af ideologi, men tænker kun på deres egne interesser og karriere, mener han.

Et eksempel på den dobbeltmoral og magtarrogance er, at et flertal i Folketinget afslår Enhedslistens forslag om, at politikernes pensionsalder skal følge befolkningens. Med andre ord forlanger politikerne, at håndværkere, pædagoger og andre helt almindelige lønmodtagere skal blive ved med at slide langt op i alderdommen, mens politikerne selv vil skånes.

- Men hvem kan forsvare, at politikere med pikhud på fingrene skal have pension flere år før alle os, der holder samfundet i gang? spørger Daniel Skovhus, som selv er fagligt aktiv i 3F og tidligere har stillet op til Folketinget for Enhedslisten.

- Når ansvarlighed og idealisme fordærves af personlig karrieremageri og social blindhed, får vi en råddenskab, hvor eliten rager privilegier til sig, mens de prædiker samfundssind og mådehold over for alle andre, skriver han videre i debatindlægget.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.