To politifolk og en civil skudt og dræbt i Liège i Belgien

Politi stopper trafikken i det centrale Liège, hvor en bevæbnet mand tirsdag skød og dræbte to politifolk og en tilfældig forbipasserende. (Foto: Foto: John Thys/AFP)

En bevæbnet mand i den belgiske storby Liège skød og dræbte tirsdag to politifolk og en tilfældig forbipasserende, inden han selv blev skudt og dræbt. Det rapporterer den statslige tv-station RTBF.

Angrebsmanden blev skudt og dræbt, efter at han havde taget en kvinde som gidsel, skriver RTBF på sin hjemmeside.

To politifolk blev såret, skriver nyhedsbureauet Belga.

Det var en speciel politienhed, som skød angriberen.

De to dræbte politifolk var begge kvinder, oplyser en embedsmand til AFP.

Anklagemyndigheden i den belgiske storby siger til AFP, at angrebsmanden afvæbnede politifolkene og angreb dem med deres egne våben.

- Manden angreb politifolkene bagfra med en kniv og stak dem flere gange. Han tog derefter deres våben. Han brugte dem til at dræbe med, siger en talsmand for anklagemyndigheden.

Han tilføjer, at en 22-årig mand i et køretøj også blev skudt og dræbt af angriberen.

Belgiske anklagere, der særligt tager sig af terrorsager, har overtaget sagen om skudangrebet i Liège, siger en embedsmand til AFP.

- Der er elementer, som peger i retning af, at dette er en terrorhandling, siger Eric Van Der Sypt, talsmand for Belgiens føderale anklagemyndighed.

På sociale medier er der lagt fotos ud af folk, som søger i sikkerhed under angrebet på Lièges centrale boulevard d'Avroy, mens der høres skud og sirener i baggrunden.

En video viser to politifolk i skudsikre veste gå i position.

Industribyen Liège, der ligger tæt på den tyske grænse i en fransktalende region, var også scene for et skudangreb i 2011, hvor en bevæbnet mand dræbte fire mennesker og sårede over 100, inden han skød sig selv.

Der har været forhøjet alarmberedskab i Belgien, siden jihadister fra Islamisk Stat baseret i Bruxelles var involveret i angreb i Paris i 2015, hvor 130 blev dræbt, og i Bruxelles i 2016, hvor 32 blev dræbt.

/ritzau/Reuters