To dræbt i ulykke: Jernbaneoverskæring var klassificeret som "usikker"

To er dræbt i en ulykke, hvor en minibus er blevet ramt af et tog ved en ubevogtet jernbaneoverskæring ved Sig nord for Varde. (Foto: Foto: John Randeris/Scanpix)

Jernbaneoverskæringen, hvor to personer tirsdag mistede livet, er ubevogtet og har manuelle bomme.

Jernbaneoverskæringen nord for Varde, hvor to personer tirsdag mistede livet, efter at et tog ramte en minibus, er af Banedanmark klassificeret som "usikret".

Det oplyser Banedanmark.

Over for TV Syd oplyser Banedanmark desuden, at man allerede før tirsdagens ulykke havde planer om at nedlægge overskæringen.

Overskæringen er ubevogtet og har manuelle bomme, som bilister selv skal løfte.

Da overskæringen er betegnet som "usikret", figurerer den på Banedanmarks liste over jernbaneoverskæringer, der som følge af en politisk aftale fra 2009 enten skal nedlægges eller sikres.

Ifølge Banedanmark var der 1. januar 2018 139 usikre jernbaneoverskæringer, der ikke er elektronisk sikret, og de udgør en sikkerhedsrisiko på banen i Danmark.

Sidste år skrev Banedanmark, at målet er at sikre alle overgange inden udgangen af 2018.

Overskæringerne sikres ved enten at nedlægge overskæringen og henvise til en anden vej eller opstille enten hel- eller halvbomsanlæg.

Togtrafikken mellem Varde og Esbjerg er på grund af ulykken indstillet frem til klokken 19 tirsdag aften, oplyser Banedanmark.

- Lige nu er vi på stedet, hvor vi arbejder tæt sammen med Havarikommissionen, politiet og Arriva.

- Banedanmarks undersøgelsesvagt er på stedet ligesom Banedanmarks hjælpevognsberedskab er på vej til stedet, som skal gennemføre arbejdet med at få fjernet toget og bilen og få genoprettet trafikken, siger trafikdirektør i Banedanmark Peter Svendsen i en pressemeddelelse.

Ifølge politiets oplysninger var der kun to personer i den minibus, der tirsdag blev ramt.

To af passagerne i det tog, der ramte minibussen, er efter ulykken blevet indlagt på sygehuset med symptomer på piskesmæld, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Både lokoføreren og passagererne får tilbudt psykologhjælp, oplyser Arriva.

/ritzau/