To asyldrenge skal videoafhøres om mulige krænkelser
På et asylcenter i Haderslev går der rygter om, at en beboer har forsøgt at få sex med flere børn. Politiet undersøger nu sagen. Arkivfoto. Foto: Colourbox/Free
Politiet vil afhøre brødre for at finde ud af, om de er blevet udsat for seksuelle tilnærmelser på asylcenter.

Videoafhøringer af to drenge på 12 og 13 år skal hjælpe lokalpolitiet i Haderslev med at skabe overblik over, hvor vidt en voksen mand på et asylcenter i Haderslev har gjort seksuelle tilnærmelser over for de to drenge.

Det fortæller Preben Westh, leder af lokalpolitiet i Haderslev.

- Vi har fået identificeret to brødre, som har været i kontakt med manden, og på grund af deres unge alder optager vi i næste uge afhøringerne på video i tilfælde af, at optagelserne på et senere tidspunkt skal bruges i retten.

Preben Westh tilføjer:

- Det er vigtigt at understrege, at vi ikke ved, om der overhovedet er foregået noget strafbart. Det er det, vi undersøger.

Afhøringerne kommer, efter at beboere på et asylcenter i Haderslev torsdag aften gik til politiet og anmeldte, at en mand på centret skule have forsøgt at krænke et eller flere børn.

Det oplyste Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse torsdag aften.

Ifølge politiet har der gået rygter på centret om, at en mand skulle have kontaktet børn "med henblik på seksuelle ydelser", hedder det i pressemeddelelsen.

Politiet er altså nu gået i gang med at undersøge, om der er hold i rygterne.

Preben Westh oplyser, at politiet har identificeret den pågældende mand, men at han endnu ikke er blevet afhørt.

- Vi kan ikke tale med nogen, før vi ved, om der overhovedet er sket noget, siger han.

- Mistanken er kun, at han har talt med børnene. Vi har ingen indikation på, at der er foregået overgreb. De her børn har gudskelov ikke lidt nogen overlast.

/ritzau/