To anholdt for millionkup af sølvtøj i Gentofte

Krimi

Siden fredag har to mænd siddet fængslet i en sag om tyveri af sølvtøj fra villa i Gentofte.

Nordsjællands Politi oplyser, at to personer er fængslet i en sag om tyveri af antikt sølvtøj til en værdi af mellem 10 og 15 millioner kroner.

Sølvtøjet blev stjålet fra en bolig i Gentofte tilbage i september, og det er nu på vej tilbage til ejermanden.

De formodede gerningsmænd blev anholdt torsdag i sidste uge. Fredag blev de fængslet i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Lyngby. Men det er først nu, at politiet melder noget ud om anholdelserne.

- Lige nu holder vi kortene tæt på kroppen, angående hvem vi har anholdt, og hvordan vi er kommet på sporet af dem, da vi forventer at foretage flere anholdelser i sagen, siger politikommissær Henrik Sejer fra Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Efter anholdelserne fandt politiet en større mængde sølvtøj, og tirsdag har ejermanden set på sagerne og bekræftet, at der er tale om de stjålne varer.

Indtil videre beholder politiet dog tyvekosterne, da det indgår, som et vigtigt spor i sagen.

Ved indbruddet den 8. september brugte gerningsmændene en stige. Ad den kravlede de op til første sal på villaen, hvor de brød en dør op.

Stigen var blevet stjålet i dagene op til tyveriet.

Ejermanden udlovede en dusør på tre millioner kroner til den eller de personer, som kunne bringe de dyrebare sølvgenstande tilbage. Hvorvidt dusøren er blevet udløst, oplyser politiet ikke.

"En eventuel udbetaling af dusøren er et privat anliggende for sølvtøjets ejer," skriver politiet i pressemeddelelsen.

/ritzau/