Tjener styrtende: Ryanair-boss er nu milliardær
Ryanairs topchef, Michael O'Leary, kan smile hele vejen hjem fra job. Lavprisselskabet har nu gjort ham til milliardær i euro. Arkivfoto: Simon Læssøe/Scanpix.
I eftermiddag får København besøg af Ryanairs topchef, Michael O'Leary. Ud over stor fremgang for flyselskabet, kan han nu prale af at være milliardær - i euro.

Det går stygende for Ryanairs 55-årige topchef, Michael O'Leary. Faktisk har den irske spradebasse nu tjent så mange penge, at han kalde sig milliardær i euro.

Det fremgår af Stand By, som er en hjemmeside for flybranchen.

Michael O'Leary skovler penge ind og lever altså økonomisk fint med, at han er en rød klud i hovedet på fagbevægelsen.

Avisen Sunday Independent har lavet en liste over, hvem der er rigest i Irland. Ifølge avisen er Michael O'Leary nu god for 1,08 milliarder euro (ca. 7,5 millliarder kroner). Beløbet er baseret på Ryanairs aktiekurs og O'Learys antal af aktier.

Mod nye højder

Tidligere på måneden kom Ryanair med en ny prognose for det forventede overskud i det regnskabsår, der ender med udgangen af marts, skriver Stand By. Nu forventes et overskud på 1,1 til 1,2 milliarder euro – altså cirka samme beløb, som Michael O’Leary er god for.

Ryanair oplyste også, at man forventer at komme op på at have transporteret 106 millioner passagerer i det snart afsluttede regnskabsår.

Sunday Independent kalder sin opgørelse over irske milliardærer for 'Rich List'. Der er nu 14 på listen, hvilket er en fordobling på blot fem år.

Læs Avisen.dk's artikler om Ryanair.