Tjener en halv milliard om dagen - hver eneste dag

Facebooks stifter, Mark Zuckerberg, er nu god for mere end 500 milliarder kroner. (Foto: Ritzau Scanpix)

Selv om det sociale medie var i modvind i løbet af året, kan Mark Zuckerberg grine hele vejen til banken.

182.860.000.000.

Et astronomisk tal med frygteligt mange nuller. Men der står altså lige knap 183 milliarder – og det er, hvad Facebooks stifter, Mark Zuckerberg, har tjent, alene i 2019. Det skriver amerikanske Fortune.

Den astronomiske indtjening kommer i et år, der faktisk har været alt andet end let for Zuckerberg, der har fået massiv kritik fra både brugere og lovgivere. Kritikken går især på, hvordan firmaet behandler følsomme brugerdata.

Men det kan ikke ses på bundlinjen. I tredje kvartal kunne firmaet, der foruden Facebook også ejer Messenger, WhatsApp og Instagram, rapportere om solid vækst i antallet af brugere. I kvartalet steg det månedlige antal brugere til 2,45 milliarder – en stigning på 8 procent i forhold til året før.

– Annoncørerne støtter fortsat Facebook trods de mange kontroverser, og brugerbasen bare vokser  og vokser globalt set, siger e-markeds analytikeren, Debra Aho Williamson.

Mark Zuckerberg blev gift med Priscilla Chan i 2012. Sammen hr de datteren Maxima på fire år. Ritzau Scanpix

Med årets indkomst har Zuckerbergs formue, ifølge Forbes, rundet 500 milliarder kroner, og den 35-årige amerikaner er netop nu den sjette rigeste mand på kloden. Der er dog et stykke op til den rigeste, Amazon-grundlæggeren Jeff Bezos, der råder over en formue på hele 777 milliarder kroner.

Men Zuckerberg kan da glæde sig over, at han var den af alle verdens milliardærer, der tjente allermest i 2019 – tæt fulgt af Microsofts Bill Gates.

 Zuckerberg i tal:

* Mark Zuckerberg tjente små 183 milliarder i 2019.

* Det svarer en halv milliard om dagen. Hver eneste dag.

* Og en timeløn næsten 21 millioner kroner – døgnet rundt.

* For hvert evigt eneste minut tjener han altså 348.000 kroner

* Og hvert eneste sekund: 5800 kroner

Det har taget omrking en halv time at skrive denne artikel. På den tid har Mark Zuckerberg tjent 10 millioner kroner...